Ve doktor burnu yaptı: Kaburgadan alınan kıkırdakla nefes aldı

Kars'ta burnunun estetiği ve solunum sıkıntısı çeken Murat Çeken, kaburgasından alınan kıkırdakla sağlığına kavuştu. Çeken'in ameliyatını Doktor Göknil Gültekin üstlendi.

Kars'ta yaşayan 31 yaşındaki Murat Çeken, dört yıl önce geçirdiği burun ameliyatının ardından solunum sorunları yaşamaya başladı. Burun şeklindeki bozukluk ve nefes alma güçlüğü nedeniyle Kars Harakani Devlet Hastanesi'ne başvuran Çeken, Kulak Burun Boğaz (KBB) uzmanı Op. Dr. Göknil Gültekin tarafından ameliyat edildi. Yaklaşık beş saat süren operasyonda Çeken'in kaburgasından alınan kıkırdak kullanılarak hem burnundaki şekil bozukluğu düzeltildi hem de solunum rahatlatıldı.

Dr. Gültekin, önceki ameliyatın istenen sonucu vermediğini belirtti ve kaburgadan alınan kıkırdağın, estetik ve fonksiyonel olarak daha iyi sonuçlar elde etmeyi sağladığını vurguladı. Gültekin, ameliyatın riskli olduğunu ve akciğer zarına zarar vermemek için dikkatle yapıldığını ifade etti.

Murat Çeken, ameliyat sonrasında rahat nefes alabildiğini ve burun estetiğinden memnun olduğunu belirterek Dr. Gültekin'e teşekkür etti.

Yaşam Haberleri