Uzun Yolculukta Araba Tutmasını Önlemek İçin Neler Yapılır? Çocukların Arabada Kusması Nasıl Önlenir?

Uzun yolculukta araba, gemi seyahatlerinde sıklıkla yaşanan özellikle çocuklu ailelerin kabusu araba tutmasını önlemek için alınacak bazı tedbirler var. Bu tedbirlerden ilki ise ekrana kitlenmiş durumda olan çocuğunuzun elinden tableti veya telefonu almak. Uzun yolculukta araba tutması için uygulanacak diğer tedbirleri haberimizde derledik.

Uzun yolculuklarda, şehirler arası seyahatlerde kendinizin ve özellikle çocuğunuzun mide bulantısını önlemek için bunları uygulayabilirsiniz:

Yolculuk Öncesi Bol Su İçin

Yolculuğa çıkmadan önce çocuğunuzun yeterince sıvı aldığından emin olun.

Uzmanlar, suyun, çocuğunuzun araba tutmasını önlemede ve kendini kötü hissetmesinin azaltılmasında yardımcı olduğunu söylüyor.

Su yerine başka içecekler tercih etmeniz tam aksi bir şekilde daha çok mide bulantısına neden olacaktır.

Zencefilli veya Tuzlu Bisküvi Yiyin

Yolculuğa çıkmadan önce ağır yemeklerden kaçınmaya çalışın.

Araştırmalar yağlı, şekerli ve baharatlı yiyeceklerin semptomları artırabileceğini gösteriyor.

Bunun yerine, yolculuk sırasında çocuklarınıza az miktarda bisküvi veya kraker yedirmek, araba tutmasını azaltmaya yardımcı olabilir.

Çocukların Uyku Saatinde Yola Çıkın

Yollar geceleri daha sessizdir; bu da daha az durma ve kalkma veya daha az şerit değiştirme anlamına gelir.

Yolculuğunuz yalnızca birkaç saat sürecekse veya geceleri yolların daha sessiz olduğu saatlerde araç kullanmayı tercih ediyorsanız, yolculuğunuza çocuklarınız genellikle uyurken başlamayı deneyin.

Bu, yolculuğun büyük bir bölümünde uykuda oldukları ve sizin için herhangi bir hastalıktan ve dikkat dağınıklığından kaçındıkları anlamına gelir.

Pencereden Dışarı Bakın

Dik oturmak ve uzaktaki bir şeye odaklanmak, hareket bulantısı hissini azaltmaya yardımcı olur.

Geçip giden manzaralara bakmak aslında arabanın midesinin bulanmasını önlemeye yardımcı olabilir.

Bir kitaba ya da ekrana bakmak yerine dik oturup dışarı bakıyorsa midesinin bulanma olasılığı daha azdır, özellikle rüzgarlı yollarda arabadan dışarı bakmayı gerektiren oyunlar oynamayı deneyin.

Reçetesiz Satılan İlaçları Deneyin

Seyahatten 1-2 saat önce alınan ve etkisi 4-5 saat sürebilen mide bulantısı önleyici hapları deneyebilirsiniz. Tabi öncesinde eczacınıza danışmak şartıyla!

Pencereyi Açın

Pencereyi açmak belirtilerin azaltılmasına yardımcı olabilir.

Doğru havalandırma mide bulantısını hafifletebilir ve ateşinizi düşürebilir, böylece hareket tutması nedeniyle oluşabilecek terlemeyi ve bulantıyı önler.

Kokular hassasiyete neden olabileceğinden, arabadaki oda spreylerini de çıkarabilirsiniz.

Ekrana ve Kitaba Bakmaktan Kaçının

Son olarak, telefonları, tabletleri veya arabada kitap okumayı bırakmak çocuğunuzun araba tutması olasılığını azaltabilir.

Hareket halindeyken ekrana bakmak, beyni kandırarak dengesinin bozulduğu sinyali almasına neden olacaktır. Bu nedenle hareket halindeyken hareket halindeki nesnelere bakmak en iyi çözüm.

Kitap okumak yerine sesli kitap dinlemeyi, ekrana bakmak yerine müzik dinlemeyi tercih edebilirsiniz.

Yaşam Haberleri