Uzmanlar uyardı: Bu 8 işaret sizde de varsa terapiye başlayın

Zorluklarla başa çıkmak veya bazı sorunları tek başına aşmak bazen zor olabilir. Bu noktada terapiye gitmek iyi bir çözüm yöntemi olabilir. Eğer profesyonel anlamda yardıma ihtiyaç duyulup duyulmadığı karar verilemiyorsa bu sorular yardımcı olabilir.

Kötü alışkanlıklardan kurtulmak, daha iyi ilişkiler kurmak, hayattan zevk almak veya bir bağımlılıkla başa çıkmak için terapi yöntemine başvurabilirsiniz. İşte terapi almadan önce kendinize sormanız gereken 8 soru:

  1. Yoğun veya sürekli duygusal veya zihinsel sıkıntılar: Yoğun veya sürekli duygusal veya zihinsel sıkıntılar, günlük yaşamı olumsuz etkileyebilir. Örneğin, sürekli üzüntü, kaygı, öfke, korku veya panik hissetmek, uyku sorunları, iştah değişiklikleri, konsantrasyon zorlukları gibi belirtiler terapiye ihtiyaç duyulabileceğini gösterebilir.

  2. İlişki problemleri: Yakın ilişkilerde sürekli tekrarlanan problemler, iletişim sorunları, güvensizlik, sürekli çatışmalar veya ilişki bağının zayıflaması gibi durumlar terapi gerektirebilir.

  3. Travma sonrası stres bozukluğu (TSSB): Travma sonrası stres bozukluğu, yoğun travmatik olayların sonrasında ortaya çıkabilir ve anıları, düşünceleri, duyguları ve davranışları etkileyebilir. Travma sonrası stres bozukluğu belirtileri, terapi ihtiyacını gösterebilir.

  4. Bağımlılık: Madde bağımlılığı veya bağımlılık, ciddi bir sorundur ve profesyonel yardım gerektirebilir. Bağımlılıkla ilişkili dürtü kontrolü zorlukları, bağımlılığı sürdürmek için sürekli çaba sarf etme, mesleki veya sosyal işlevde zorluklar gibi belirtiler terapi gerektirebilir.

  5. Kendine zarar verme veya intihar düşünceleri: Kendine zarar verme düşünceleri veya intihar düşünceleri, ciddi bir durumdur ve acil terapi gerektirebilir. Kendine zarar verme veya intihar düşünceleri olan kişilerin profesyonel yardım almaları önemlidir.

  6. Stres ve travma: Stresli olaylar veya travmatik deneyimler, kişinin zihinsel ve duygusal sağlığını etkileyebilir. Stres ve travma sonrası belirtiler, terapi ihtiyacını gösterebilir.

  7. Kendilik saygısı veya benlik saygısı sorunları: Düşük kendilik saygısı, düşük benlik değeri ve olumsuz benlik inançları, kişinin yaşamını etkileyebilir. Kendilik saygısı veya benlik saygısı sorunları, terapi gerektirebilir.

  8. Yaşam değişiklikleri veya zorluklar: Yoğun yaşam değişiklikleri, stresli olaylar veya zorluklar, kişinin duygusal ve zihinsel sağlığını etkileyebilir. Örneğin, boşanma, ayrılık, kayıp

Yaşam Haberleri