Usta bahçıvanlar, karpuz kabuklarını neden ASLA atmazlar

Karpuz kabuklarını çöpe atmaya alışkınız ama deneyimli bahçıvanlar bunu asla yapmıyor. Bu atığı gübre olarak kullanabileceklerini çok iyi biliyorlar.

KARPUZ KABUĞU - BAHÇECİLİKTE KULLANIM

Karpuz kabuğu mükemmel bir doğal gübredir çünkü nitrojen, potasyum, kalsiyum ve diğer eser elementler gibi birçok faydalı besin içerir. Bu organik atık bahçecilikte birçok popüler yolla kullanılabilir.

Bu yollardan biri kompost çukuruna karpuz kabukları eklemektir. Kabukları yığının üzerine dökün ve karıştırın. Kabuklar ayrıştıktan sonra kompostu gübre olarak yayabilirsiniz.

Yatakları ısıtmak için karpuz kabuklarını da kullanabilirsiniz. Bu yöntem sayesinde toprak besinler açısından zenginleştirilecektir. "Sıcak bir yatak" yapmak için yatağın ortasında genişliğin üçte ikisi kadar bir hendek kazmanız gerekir. Derinlik en az 30 santimetre olmalıdır.

Açmadaki toprağı kullanarak her iki tarafta küçük toprak yığınları yapın. Daha sonra tabana büyük karpuz kabukları ve ardından daha küçük bitki artıkları koymanız gerekir. Daha sonra her şeyi hızla ayrışan samanla örtün. Gelecekteki gübre, üre veya diğer azotlu gübrelerle ve ardından biyolojik bir preparatla işlenmelidir.

Isı, organik maddeyi parçalayan ve onu mineralleştiren mikroflora tarafından üretilir. Isının etkili bir şekilde çalışması için bahçe yatağına nitrojen sağlanması gerekir. Önerilen azotlu gübre dozu yatağın 2 - 3 metrekaresi başına 1 litredir.

Karpuz kabuğu malç olarak kullanılabilir. Topraktaki nemin korunmasına yardımcı olur, yabani otları azaltır ve yavaş yavaş ayrışarak toprağı zenginleştirir. Karpuz kabuğu, toprağı sağlıklı ve verimli tutan kullanışlı ve uygun fiyatlı bir organik gübredir.

Organik atıklarla gübrelemenin bir diğer yaygın yöntemi de muz kabuklarının kullanılmasıdır.

3 litre sıvı gübre hazırlamak için 3 adet orta boy muz kabuğuna ihtiyacınız olacak. Suyla dolu bir kavanoza konurlar, kaliteli bir sıvı kullanılması tercih edilir. Sıvı 3 gün boyunca ıslatılır. Daha sonra filtrelenir ve bitkileri sulamak için kullanılır.

Kendi kompostunu nasıl yapacağını öğrenmek isteyen bahçıvanlar tropik meyve artıklarını ve normal toprağı kullanabilirler. Gelecek yıl için yeterli besin karışımına sahip olmanız için sonbaharda kompostlamaya başlamak daha uygundur. Ağaç, çalı, çiçek ve sebze dikiminde/dikiminde kullanılır.

Bunu yapmak için, bir kısım muz kabuğunu ve üç kısım sıradan toprağı alın, her şeyi iyice karıştırın, iyice sulayın ve bir parça çatı kaplama malzemesi veya tarımsal elyafla örtün. Kompost alanının güneş tarafından iyi aydınlatılması daha iyidir, bu ayrışma sürecini hızlandıracaktır.

Haftada bir kez gelecekteki kompost karıştırılmalı ve hazırlandıktan bir ay sonra tekrar sulanmalı, üzeri örtülmeli ve bahara kadar bırakılmalıdır. Ortaya çıkan kompostun rengi koyu siyah olacaktır.

Yaşam Haberleri