Unsuz bitter çikolatalı kek asla hayal kırıklığına uğratmaz

İçeriğindeki antioksidanlarla hem lezzetli hem de faydalı bir kek tarifimiz var.

Çikolata büyük-küçük pek çoğumuzun severek tükettiği bir besindir. Çocukluk döneminden itibaren yemesi en keyifli besinler arasında olan çikolatanın özellikle bitter olanı ise sağlık açısından faydalıdır. Antioksidan deposu bitter çikolata, kalp sağlığını destekler. Ancak kalorili ve yağlı bu gıda kontrollü tüketilmelidir.

Bitter Çikolatanın Faydaları Nelerdir?

Unsuz Bitter Çikolatalı Kek tarifimize geçmeden önce size önemli bir besin öğesi olan bitter çikolatanın faydalarından bahsedelim. Kakao ağacının tohumlarından işlenerek elde edilen bitter çikolata içerisinde birçok mineral, kalsiyum, fosfor, magnezyum, demir, çinko, bakır bulunmaktadır. Özellikle bitter çikolata çok güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Kan basıncını kontrol altına alarak, hormonların dengelenmesini sağlamaktadır.
Sadece atıştırmalık bir besin gibi gözükse de aslında metabolizmaya sayısız faydası vardır. Herkesin çok sevdiği bitter çikolataların faydalarını sıralayalım:

  • İçerisindeki yüksek antioksidanlar sayesinde kalp ve damar hastalıklarına, kanser hücrelerinin oluşumunu yavaşlatır.
  • Hücrelerin yaşlanmasını yavaşlatır.
  • Beyin kanaması riskini azaltmaktadır.
  • Vücut için gerekli olan iyi kolesterolün oluşmasına katkı sağlarlar.
  • Hafıza kaybını azaltıcı etkisi vardır.
  • Mutluluk hormonu salgılamasını arttırır.
  • İnme riskini azaltır.
  • Bağırsak florasına faydalıdır.
  • Öksürük, boğaz ağrısına iyi gelmektedir.
  • Zihinde açıklık sağlar.
  • Enerji verir.

Bitter Çikolatanın Besin Değeri Nedir?

Kakao Yüzdesi En Az Yüzde 70 Olmalı

  • %70-85 kakao oranında bitter çikolata besin değeri:
  • 168 kalori
  • 12,8 gr karbonhidrat
  • 2 gr protein
  • 12 gr yağ
  • 1 gr lif
  • 5 mg manganez
  • 0,5 mg bakır
  • 3 mg demir
  • 8 mg magnezyum
  • 86,2 mg fosfor
  • 200 mg potasyum
  • 9 mg çinko
  • 2 mikrogram K vitamini
  • 9 mikrogram selenyum
  • 4 mg kalsiyum

Unsuz Bitter Çikolatalı Kek Tarifi

Beş çayınızın yanına mükemmel bir seçenek olacak düşük karbonhidratlı Unsuz Bitter Çikolatalı Kek ile keyfinize bakın! Sizi yediğinizde mutlu edecek yapımı çok pratik ve bir o kadar da sağlıklı tarifimizi dostlarınızla da mutlaka paylaşacaksınız. Yumurta ve sadece tereyağının yardımıyla, bu unsuz düşük karbonhidratlı Bitter Çikolatalı Kek asla hayal kırıklığına uğratmaz.

Unsuz Bitter Çikolatalı Kek Malzemeler

  • Tavayı yağlamak için 1 yemek kaşığı tereyağı veya hindistancevizi yağı
  • %70 kakao içeren 1 paket bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı hindistancevizi yağı
  • 5 yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı doğal toz vanilya

HAZIRLANIŞI

  • Fırını önceden 150°C’ye ısıtın.
  • Çapı maksimum 20-22 cm olan kelepçeli bir tava kullanın.
  • Tavanızı tereyağı veya hindistancevizi yağı ile yağlayın.
  • Bir parça yuvarlak yağlı kâğıdını tabana yayın.
  • Çikolatayı parçalara ayırın ve tereyağını içerisine doğrayın.
  • Benmari usulü çikolata ve tereyağını birlikte eritin. Sık sık karıştırın.
  • Eridikten sonra pürüzsüz olana kadar karıştırın ve karışımı biraz soğumaya bırakın.
  • Yumurtanın içini ayırın ve sarıları ve beyazları ayrı kâselere koyun.
  • Yumurta aklarına tuz ekleyin ve kabarana kadar bir karıştırıcı ile çırpın ve bir kenarda bekletin.
  • Yumurta sarılarına vanilyayı ekleyin ve yumuşayana kadar çırpın.
  • Eritilmiş çikolata ve tereyağını yumurta sarılarına dökün ve iyice karıştırın.
  • Hazırladığınız yumurta akına ekleyin.
  • Yumurta beyazlarından herhangi bir beyaz çizgi görmeyene kadar karıştırmaya devam edin.
  • Karışımı kelepçeli tavanıza dökün ve yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kürdanla kontrol edin.

https://ilacsizyasiyoruz.com/

Yaşam Haberleri