Ünlü milyarderin cesedi bulundu!

Sicilya açıklarında önceki gün batan yatta kaybolan İngiliz milyarder ve girişimci Mike Lynch ile kızının cesedi bulundu.

Sicilya'daki arama kurtarma ekipleri, 19 Ağustos sabahı şiddetli bir fırtınaya yakalanıp Palermo açıklarında batan lüks "Bayesian" adlı yatın kayıp yolcularını aramaya devam ederken yeni bir gelişme yaşandı.

İngiliz basınının aktardığına göre batık Bayesian yatının enkazından çıkarılan iki cesedin ünlü milyarder Mike Lynch ile genç kızı Hannah'ya ait olduğu doğrulandı.

Porticello limanının yakınlarına demirlemiş İngiliz bandıralı 56 metre uzunluğundaki yat, sert hava koşulları nedeniyle alabora olduğunda 22 kişiyi taşıyordu.

Mike Lynch'in süper lüks yatının enkazında bugün öğleden sonra dört ceset bulundu.

Ancak Morgan Stanley ve sigorta şirketi Hiscox'un başkanı Jonathan Bloomer ve psikoterapist eşi Judy, hâlâ bulunamadı.

İNGİLTERE’NIN BILL GATES’İ

Mike Lynch, İngiltere’nin "Bill Gates’i" olarak anılıyordu. Lynch, yazılım firması Autonomy'yi, ABD'li teknoloji devi Hewlett-Packard'a 11 milyar dolara satmasının ardından yıllardır dava süreciyle mücadele ediyordu.

Şirketi zarara uğratmakla suçlandığı dava 13 yıldır devam ediyordu ve Lynch, bir süre ev hapsinde tutulmuştu. Haziran ayında beraat eden Lynch'in, bu beraati kutlamak için mavi tura çıktığı iddia ediliyordu.

YATIN ADI DİKKAT ÇEKİYOR

Batan yatın adı da dikkat çeken bir başka detay olarak öne çıkmıştı. Teknenin, Lynch’in doktora tezinin ve yazılım şirketinin temelini oluşturan Thomas Bayes’in teorisinden ilham alınarak “The Bayesian” olarak adlandırıldığı düşünülüyor.

Yaşam Haberleri