Özel bir röportajda konuşan avukat Ayesha, insanların boşanmaya karar vermesinin en yaygın nedeninin, birlikte oldukları kişinin artık evlendikleri kişi olmaması olduğunu açıkladı.
Boşanmalara dair en geçerli nedenleri 20 yıllık avukatlığı boyunca tecrübe etmiş olan Ayesha; ilk neden olarak genellikle kadınların çocuk sahibi olduktan sonra çalışmayı bırakmalarını gösterdi.
Bu arada erkekler işleriyle daha fazla ilgilenmeye başlıyor ve “eve gelip çocuklarla ya da eşleriyle uğraşmaktan kaçınıyorlar” dedi.
Evlilikten asla kolay kolay "vazgeçilmemesi" gerektiğine inanırken, boşanmanın gerektiğine dair işaretler olduğuna da inanıyor...
Bağ Kurmaya Bile Çalışmamak
Ayesha, temel sorun "birbirinizle hiç ilgilenmiyorsanız ya da en azından biriniz yeniden bağlantı kurmak için çaba göstermiyorsa boşanılması gerektiğini" açıkladı.
Kaba ve Zalim Olmak
İlginin tamamen kaybolmasının ardından gelen ikinci aşama Ayesha'ya göre, bir kişinin sürekli olarak kaba davranmasıdır.
Şöyle açıkladı: 'Yeterince para kazanmıyorsun, bize gerektiği gibi bakmıyorsun' gibi şeyler söylemesi. Neden işinde iyi değilsin? Biraz aptalsın, değil mi?' demek anlamına gelir.
Ünlü avukat, partnerine kötü davrandığının farkına varan herkesin davranışlarını değiştirebileceğini söyledi.
Suistimale Maruz Kalıyorsanız
Boşanma avukatı Ayesha 3. neden olarak şöyle devam etti: "Kadınların evlilikten çekilmelerinin nedeni ya sadakatsizlik ya da tacizdir; sözlü, fiziksel ya da ekonomik."
"Elbette fiziksel istismardan uzaklaşmanız gerekiyor" diye ekledi.
Yalan
Bir kişi evlilikten bir dereceye kadar çekilmişse, yalan söylemek ilişkide başka bir sorun haline gelebilir.
'Boşanma avukatının anlattığına göre herkes zaman zaman yalan söylemekten suçluyken, bunun sürekli olması halinde ciddi bir sorun haline geliyor.
Alkol
Bir evliliğin sona erdiğini gösteren en son yaygın işaret, bir kişinin alkolle olan ilişkisini kötüye kullanmasıdır.
Ayesha, şunları söyledi: "Alkol, aslında pek çok boşanmada (alkol veya uyuşturucu) çok büyük bir unsurdur ve bu, insanların ruh halini, kişiliğini ve davranışlarını nasıl etkiler?"