Kendisi oldukça ufak ve narin olan deniz börülcesi nebatının faydaları ise son derece büyük. Sanki vitamin definesi olan bu tuzlu sebzenin verimleri şöyle;
Mineral bakımından son derece zengindir. Tuzlu suda yetişir ve bu sayede minerallerin en saf halini kapsar
A, B12, C vitamini, sodyum iyot, magnezyum, demir ve bol ölçüde lif kapsar. İçindeki bu mineral ve vitaminler yüzyıllardır biliniyordu. Şimdilerde ise flavonoid kapsadığı ortaya çıktı.
Metabolizmanın hızlanmasına destekçi olur. Düzenli bir biçimde tüketildiğinde kalıcı zayıflama sağlayabilir.
Guatr rahatsızlığınız var ise, deniz börülcesinde bulunan iyot size çok iyi gelebilir. Ancak bunun için öncesinde hekiminizden onay almanız gerekmektedir. Troid hormonlarının çalışmasını düzeltebilir.
İyi bir C vitamini kaynağıdır.
İdrar sökücü tesiri sayesinde bedenden ödem atılmasını sağlar. İtihaplanmanın önüne geçer.
Ispanakta %0,55 oranında bulunurken, bu oran 1 kilo deniz börülcesinde %5’tir.
Zengin bir betain kaynağıdır. Bu madde, çocukluk çağı metabolik bozukluklardan olan homosistinüri rehabilitasyonunda kullanılır.
Börülce 100 gramda %63 karbonhidrat, %33 protein, %3 yağ içerir. 100 gram börülce kalori olarak yaklaşık 127 kaloridir. İçinde bulunduğu lifler sayesinde kolesterolün düşürülmesine yardımcı olur. Kan akışımı kolaylaştırarak kalp krizi riskini azaltır.
Lifler aynı zamanda şeker dengesini koruyarak geç acıkmayı sağlar ve uzun süreli tokluk hissi verir. A vitamini yönünden oldukça zengindir. A vitamini kanseri önleyici etkisi vardır. Kanser hücrelerinin oluşmasına ve büyümesine engeller olur. Protein bakımından tüm kuru bakliyatlar gibi oldukça zengindir.