Sadece 20 dakika sonra eski dokularına ve canlılıklarına kavuşacaklar.
Yumuşamış turşuların çıtırlığını geri kazanmanın en iyi yolu:
Öncelikle bozulmadıklarından ve yenilebilir olduklarından emin olun. Sebzelerde her şey yolundaysa ve tek sorun yumuşaklıklarıysa, sebzeleri orijinal kıvamına döndürmek için basit bir prosedür uygulamaya değer.
Salatalıkları bir kevgir içine dökmeniz (tuzlu suyu boşaltmak için) ve üzerlerini birçok buz küpüyle örtmeniz gerekir. Sebzeler 20 dakika bu formda bırakılmalıdır. "Buz tedavisinin" sonucu turşuların çıtırlığına geri dönmesidir.
Ancak önemli bir nokta var: Bu tutarlılık kısa bir süre devam edecek. Bu nedenle turşunun hemen tüketilmesi gerekmektedir.
Turşu nasıl doğru seçilir ve saklanır?
Özellikle tuz oranı düşük olan turşuları seçerken özellikle dikkatli olmalısınız. Kapalı kavanozlarda patojen bakterilerin gelişmesi zehirlenmeye yol açabilir. Bunu önlemek için güvenilir üreticileri seçin ve ev yapımı ürünler veya toplu turşu satın alırken dikkatli olun ,tehlikeli bakteriler kolayca çoğalır. Yetiştiricilerin bazıları, sebzenin sertliğini ve çıtırlığını arttırmak için sıklıkla kalsiyum klorür eklerler. Böyle bir katkı maddesi olmamalıdır, doğru teknoloji ile çıtırlık doğal olarak korunur.
Turşunun suyu berrak olmalı
Sebzeler sağlam, yoğun olmalı ve liflere ayrılmamalıdır. Bütün olabilirler, parçalar halinde kesilebilirler veya rendelenmiş olabilirler.
Açılmamış bir kutunun raf ömrü 2 yılı geçmemelidir. Daha uzunsa muhtemelen ürün koruyucu madde içeriyor demektir. Ürün açıldıktan sonra buzdolabında uzun süre saklanmaz, genellikle paketin üzerinde okunduğu gibi yaklaşık iki hafta ila bir ay arasındadır. Kapalı kavanozlar da serin tutulmalıdır.