Areda Piar'ın süt tüketim alışkanlıklarına ilişkin yaptığı çalışmadan Türkiye'nin yüzde 49,2’sinin açık süt aldığı sonucu çıktı. Bin yüz katılımcıyla gerçekleştirilen çalışmaya ankete göre yüzde 49,2 mahallelerindeki markasız açık süt satan yer veya kişileri tercih ediyor.
'Tazeliğe dikkat ediliyor'
Araştırmaya göre katılımcıların yüzde 44,7'si ise marketten aldığını ifade ediyor. Açık süt satın alan tüketicilerin en dikkat ettiği husus ise sütün taze olması. Araştırmada ‘açık süt satın alırken nelere dikkat ediyorsunuz?’ sorusuna katılımcıların yüzde 42,4’ü tazelik, yüzde 27’si satıcının hijyeni, yüzde 22,7’si satıcının tanınırlığı yanıtını verdi.
'En çok yoğurt yapmak için alınıyor'
Araştırmada katılımcılar yöneltilen ‘sütü en çok ne için tercih ediyorsunuz?’ sorusuna ise yüzde 57 ev yoğurdu yapmak için kullandıkları cevabını verdi.