Türkiye dışında en çok dinlenen Türk sanatçıların şarkıları belli oldu

Spotify, 2024 yılının ilk yarısında Türkiye dışında en çok dinlenen Türk sanatçıların şarkılarını açıkladı. Reynmen’in "Renklensin" şarkısı listenin zirvesinde yer aldı. Zeynep Bastık ve Lvbel C5 de en çok dinlenenler arasında.

Spotify, 2024 yılının ilk yarısında Türkiye dışında en çok dinlenen Türk sanatçıların şarkılarını açıkladı. Listede Reynmen, Zeynep Bastık ve Lvbel C5’in şarkıları öne çıktı. Bu sanatçılar, Türkiye dışındaki dinlenmelerle global arenada da büyük başarı yakaladı.

HİP HOP VE ARABESK POP ÖNDE

Reynmen’in "Renklensin" şarkısı, 2024'ün ilk yarısında Türkiye dışında en çok dinlenen şarkı oldu. Onu Zeynep Bastık’tan "Lan" ve Lvbel C5’in "DOĞUŞTAN BERİ HAKLIYIM" şarkıları takip etti. Lvbel C5 ve BLOK3'ün birden fazla şarkısı listeye girdi. Şarkıların büyük kısmı Almanya, Fransa, Avusturya ve Hollanda’da dinlendi. INJI, ABD’de en çok dinlenen sanatçı oldu.

ARABESK POP YURT DIŞINI SARDI

Spotify'ın listesi, modern pop ile arabesk müziği harmanlayan şarkıların globalde ne kadar popüler olduğunu gösteriyor. Reynmen’in "Renklensin" şarkısı, Türkiye dışında en çok dinlenen şarkı oldu. Zeynep Bastık’ın "Lan" ve Sefo’nun "Kapalı Kapılar" şarkıları da listede yer aldı.

TÜRKÇE HİP HOP HER DAİM FAVORİ

Lvbel C5 ve BLOK3, 2024'ün ilk yarısında Türkiye dışında en çok dinlenen hip hop sanatçıları oldu. Lvbel C5’in "DOĞUŞTAN BERİ HAKLIYIM" ve "Pistola" şarkıları, BLOK3'ün ise "GÜZEL VE İDDİALI" ve "Habibi" şarkıları öne çıktı. Lvbel C5 ve Melis Kar'ın "DACIA X YATIYA - Remix" şarkısı da dikkat çekti.

KADIN SANATÇILAR GLOBAL ARENADA GÜÇLENİYOR

Zeynep Bastık’ın "Lan" şarkısı, global arenada büyük bir başarı yakaladı. M Lisa’nın "ARABA" ve INJI’nin "HATE YOUR GUTS" şarkıları da listede yer aldı. Eypio ve Zara’nın "İmdadım", Ebru Yaşar, Siyam ve Zeyd’in "Kafamın İçi" şarkıları, güçlü kadın seslerinin global başarısını yansıtıyor.

2024’ün İlk Yarısında Globalde En Çok Dinlenen Türk Sanatçıların Şarkıları

- Reynmen - Renklensin
- Zeynep Bastık - Lan
- Lvbel C5 - DOĞUŞTAN BERİ HAKLIYIM (tmm)
- Sefo - Kapalı Kapılar
- Lvbel C5 - Sezen Aksu
- Reynmen - Cennet
- AKDO, Lvbel C5 - Submariner
- Lvbel C5, Melis Kar - DACIA X YATIYA - Remix
- M Lisa - Araba
- Semicenk - Tek Başıma
- Lvbel C5 - nE !?
- Bayhan - Tiryakinim
- BLOK3 - Güzel ve İddialı
- Mert Demir - Acı Veriyor
- Dedublüman - Sen Bilmezsin
- Motive - pVg
- Eypio, Zara - İmdadım
- Kurtuluş Kuş, Siyam - Kalbim Ağlama
- BLOK3, Stefflon Don - Habibi
- INJI - HATE YOUR GUTS
- Burak Bulut - Medcezir
- Ashafar, Lvbel C5 - Pistola
- Semicenk - Şalteri Kapattım
- BLOK3 - Laf
- Ebru Yaşar, Siyam, Zeyd - Kafamın İçi

Yaşam Haberleri