Mantı
Küçük el yapımı hamur keseleri içinde doldurulmuş et veya başka malzemelerle yapılan mantı, çok ince işçilik gerektiren bir yemektir. Hamurun açılması, doldurulması ve şekil verilmesi oldukça zaman alıcıdır.
Su Böreği
Börek yapımı genel olarak beceri gerektiren bir süreçtir. Ancak su böreği, yufka açma, suda haşlama ve ocağın üstünde çevire çevire pişirme aşamalarının hassaslığı nedeniyle özellikle zorlu kabul edilir.
Sarma
Tek tek sarma sarmanın ne kadar sabır istediğini tahmin edersiniz. Yapması saatler sürse de yemesi 5 dakika...
Kuzu Tandır
Kuzu tandır, uzun süre düşük ateşte pişirilen bir yemektir. Etin mükemmel şekilde pişmesi ve lezzet alması için doğru sıcaklık ve süre kontrolü gerekir. Bazı yörelerde bu süre 4-5 saati bulabilmektedir. Yemeğin yapımı çok zor olmasa da gösterilen özen ve harcanan zaman dikkate alındığında zor bir yemektir.
İçli Köfte
İncecik açılan bulgurlu hamuru, öncesinde kavrulup soğutulan kıymalı harcı ardından kızartma veya haşlama aşamalarını içeren pişirme seremonisi hesaba katıldığında içli köfte yapımı en zor Türk yemekleri arasında yer alır.