TRT yağmurdan kaçarken doluya tutuldu: Bir anda yayın kesildi!

Farklılıklarımızla biriz temasının hakim olduğu açılış töreninde TRT'nin hoşuna gitmeyen görüntüleri yayınlamak zorunda kalması sosyal medyada gündem oldu.

Paris 2024 Olimpiyatları açılış töreni muhteşem görüntülerle tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de canlı yayında ekranlara geldi.

TRT Spor Olimpiyat törenlerini yayınlarken iktidar tarafından sevilmeyen LGBT içerikli gösterileri yayınlamak zorunda kaldı.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreni bugün gerçekleştirildi. "Farklılıklarımızla biriz" temasının da hakim olduğu törende LGBTİ+ görünürlülüğü de vardı.

TRT'nin canlı yayınladığı görüntülere LGBTİ+ mesajları da canlı yayında yer aldı. Sosyal medya platformu X üzerinden yapılan destek paylaşımlarında, TRT'nin LGBTİ+ görünürlüğü nedeniyle Eurovision yayınlamaması hatırlatıldı. Canlı yayına ilişkin nefret söylemi içeren ifadeler paylaşılsa da destek büyük oldu.

Olimpiyat açılış koreografisindeki LGBTİ+ mesajını yayınlamak zorunda kalan TRT yine bir sürprizle karşılaştı. TRT, LGBTİ+ mesajların verilmeye devam etmesi üzerine bir anda yayını kesti.
Açılış törenini yayınlayan TRT Spor, gösterilerin sürdüğü sırada bir anda yayını kesti.

Yaşam Haberleri