Telefonunuzda kesinlikle bulunmaması gereken uygulamaların listesi yayımlandı

Telefonumuzun batarya kalitesini arttırdığı iddia edilen bazı uygulamaların, kart bilgilerimize ulaşarak para çektiği ortaya çıktı. İşte telefonunuzdan hemen silmeniz gereken o uygulamalar...

Tekonolojinin gelişmesiyle beraber dolandırıcılar, çıkardıkları bazı uygulamalar aracılığıyla kişisel bilgilerimize ulaşabiliyor ve hesaplarımızda olan paraları çekebiliyorlar.

Son zamanlarda popüler olan bazı uygulamaların dolandırıcılar tarafından piyasaya sürüldüğü ortaya çıktı. Çoğunlukla reklamlar ve izleme yazılımları ile dolu olan söz konusu uygulamalar, cihaz performansını olumsuz etkilemesinin yanı sıra gizlilik endişelerine neden olur. Uzmanlar, bu tür uygulamaların cihazlardan hemen kaldırılması konusunda uyarıyor.

Teknoloji çağında yaşadığımız günümüzde artık neredeyse akıllı telefonu olmayan kimse kalmadı. Hayatımızı kolaylaştıran bu teknoloji, bazı durumlarda ise bizim için zararlı olabiliyor.

Uzman isimlerden peş peşe açıklamalar gelmeye devam ederken, özellikle Android telefonlarda kullanılan 12 uygulama için 'sızma' uyarısı yapıldı. Bu 12 uygulamanın telefon sahiplerinin kredi ve banka kartı bilgilerine erişecek şekilde tasaralandığı ortaya çıktı.

HESABINIZDAKİ PARALARINIZ TEHLİKEDE OLABİLİR

Kimlik ve banka bilgilerimizin ulaşılmasının daha kolay olduğu Android telefonlarda bulunan bazı uygulamaların güvenlik açıklarından dolayı kişisel bilgilere erişebilmenin mümkün olduğu belirlendi. Bundan dolayı pek çok uzman, konuya ilişkin zaman zaman vatandaşlara uyarılar yapmaya devam ediyor. Benzer durumlar ile karşılaşan vatandaşların kimlik, kredi kartı gibi bilgilerine erişim sağlanamaması için uyarılar yapıldı.

İşte telefonunuzda asla yüklü olmaması gereken o uygulamalar:

High

Speed Camera

Smart Task Manager

Flashlight+

K-Dictionary

Quick Note

Currency Converter

Joycode

EzDica

Instagram Profile Downloader

Ez Notes

A Calculator

Yaşam Haberleri