Tek bir gıdadan vazgeçerek diyabet riskinizi %22 azaltabilirsiniz

Efsanenin aksine, şeker hastalığı gibi tehlikeli bir hastalıkla karşılaşma riski yalnızca tatlıya düşkün olanlar değildir. Diyabete yakalanma riskiniz beslenme alışkanlıklarınızdan doğrudan etkilenir.

Etkisi, günde bir öğünde bile kuruyemiş veya fasulye ile değiştirdiğinizde ortaya çıkacaktır.

Bilim insanlarının bulgularına göre eti, özellikle işlenmiş eti sevmek ve bitkisel gıdalardan kaçınmak da sağlık sorunları olasılığını artırıyor.

Fındıkla et takasının nedeni :

Bu konu, Düsseldorf'taki Alman Diyabet Merkezi'nden (DDZ) ve Freiburg Üniversitesi Tıp Merkezi Kanıta Dayalı Tıp Enstitüsü'nden bilim adamları tarafından incelenmiştir. Yiyecek tercihlerinin ve bitki bazlı beslenmenin yaşam beklentisini, diyabet ve kardiyovasküler hastalık riskini nasıl etkileyebileceğini öğrenmek istediler.

Bunu yapmak için uzmanlar, gönüllülerin toplam 19 yıl boyunca gözlemlendiği 37 çalışmayı analiz etti

Sonuç olarak, en az bir öğünde sosis, sosis ve diğer işlenmiş etleri kuruyemiş veya fasulyeyle değiştirseniz bile erken ölüm riskinin %21, kalp-damar hastalıkları riskinin ise %21 oranında azalacağı ortaya çıktı. %23-36 , diyabet geliştirme riski %22.

Biftek sosisten daha iyidir

Bu artık vegan olmanız gerektiği anlamına gelmiyor. Bunu bir kural haline getirin: Et yemeye karar verirseniz sosis yerine biftek veya kümes hayvanı eti tercih etmek daha iyidir. American Journal of Clinical Nutrition'da bir çalışma yayınlandı ve yazarların şu sonuca vardı: Günde her bir işlenmiş kırmızı et porsiyonunun tip 2 diyabet riskini %46'ya kadar artırdığını yazıyor.

Bilim adamları et yemeye karar verirseniz sosis yerine biftek veya kümes hayvanı eti tercih etmenizi öneriyor

Neden liflere ihtiyacınız var?

Bitki bazlı gıdalar diyabetin önlenmesinde neden bu kadar önemlidir? Lif içerirler. Diyet lifi bir prebiyotik görevi görür, bu nedenle lif olmadan rahat sindirimi unutabilirsiniz.

Kolondaki bifidobakteriler ve diğer bakteriler bu lifleri parçaladığında sağlığı geliştiren bileşikler üretilir. Ayrıca lifin sindirimi uzun zaman alır ve uzun süreli tokluk hissi verir. Bu nedenle daha fazla lif içeren gıdalar aşırı yemekten kaçınmanıza ve sağlıklı kilonuzu korumanıza yardımcı olur. Ve bildiğiniz gibi obezite diyabet için ayrı bir risk faktörü olarak değerlendiriliyor.

Son olarak, yüksek lifli gıdalar yemek kan şekeri düzeylerini normalleştirir ve insülin direncini azaltır.

Diyabete yol açan üç alışkanlık

Endokrinologlar giderek daha fazla Rus'un diyabet hastası olduğunu ve hastaların yaşının giderek gençleştiğini gözlemliyor. Ve eğer birinci tip diyabet, kural olarak kalıtsalsa (bu, burada bir kişinin güçsüz olduğu anlamına gelir), o zaman herkes ikinci tip diyabeti (en sık muzdarip oldukları şey) önleyebilir.

Doktora göre tip 1 ve tip 2 diyabet her yaşta gelişebilir.

“Maalesef araştırmalara göre diyabet gözle görülür biçimde gençleşti. Artık 18 ila 34 yaşları arasında tip 2 diyabet vakalarında endişe verici bir artış var . Uzman, bunun temel olarak bu yaş grubundaki obezite oranlarındaki artıştan kaynaklandığını söylüyor.

Aynı zamanda doktor, tatlı severlerin ilk risk altında olduğu yönündeki yaygın görüşü çürüttü:

— Tatlıya düşkün olanların hayatlarında şeker hastalığıyla karşılaşmaları hiç de gerekli değil, her şeyde ölçülü olmalı bu tatlılar için de geçeli.

Doktora göre asıl mesele sağlıklı bir vücut ağırlığını korumaktır. Obezite tip 2 diyabetin çok yaygın bir nedenidir. BMI'nızın (vücut kitle indeksi) 18,5 ile 24,9 arasında olduğundan emin olun .

İşte tip 2 diyabete yol açan üç alışkanlık:

Aşırı beslenme (yüksek kalorili, çok fazla karbonhidratlı);

Hareketsiz yaşam tarzı (haftada en az 150 dakika orta veya 75 dakika yoğun fiziksel aktivite gerektirir);

Alkol kullanımı.

Yaşam Haberleri