İncir, serbest radikallerin neden olduğu hasarı önleyen antioksidanlar açısından zengindir. İncir sabahları tüketildiğinde vücudu sakinleştirir, enerji verir ve yalnızca doğal tatlılık sunar, insan vücudu tarafından kolayca emilir.
Sabahları incir yemek aynı zamanda kan basıncını düzenleyici ve ertesi gün için aktivite dengeleyici görevi de görür. Yüksek kalsiyum ve magnezyum içeriği nedeniyle incir, elektrolitleri dengelemek için doğru mineralleri sağlarken kan damarlarını da gevşetebilir.
Yapılan araştırmalara göre, içerdiği lif, mineral ve vitaminler sayesinde gün boyu güç ve sağlık sahibi olmak için sabah erken saatlerde incir tüketilmesi öneriliyor. İncir doğal bir protein, fosfor, glikoz ve kalsiyum kaynağıdır. Ayrıca cilt, kemikler ve sağlık için gerekli olan A, C, D ve B vitaminleri açısından da zengindir.
Bu özelliklerinden dolayı incir harika bir ilaç olarak değerlendirilmelidir. Bu yazıda taze incirden elde edebileceğiniz değerler ve faydalar hakkında daha fazla bilgi edineceksiniz.
KALP HASTALIĞI VE BÖBREK TAŞLARI
İncir antioksidanlar, E vitamini, A ve C açısından zengindir. Antioksidanlar serbest radikalleri yok ederek kalp hastalıklarını ve böbrek taşlarını önler.
GÜÇLÜ KEMİKLER
İncirin içerdiği fosfor, D vitamini ve kalsiyum kemiklerin güçlenmesini sağlar. Bir incir günlük kalsiyum ihtiyacının yüzde 3'ünü karşılıyor. Bunları her gün tüketirseniz osteoporoz riskini azaltabilirsiniz.
GÖZ SAĞLIĞI
İncirdeki A vitamini göz sağlığını iyileştirir. Yaşa bağlı görme kaybı riskini azaltmak için günde 3-4 incir tüketin.