Beyaz tabakanın çıkmasının birkaç sebebi olabilir:
Pişirme yöntemi: Tavuk fırında pişirildiğinde veya ızgara yapıldığında, su buharlaşamayacağından tavuğun içinde birikir ve pişerken beyaz bir sıvı olarak dışarı çıkar.
Depolama: Dondurulmuş ve çözülmüş tavuklarda, buz kristalleri hücre duvarlarına zarar vererek pişirme sırasında sıvı sızmasına neden olabilir.
Yağsızlık: Derisiz ve kemiksiz tavuk göğsü gibi yağsız tavuklarda, etin büzülmesiyle birlikte sıvı dışarı atılır.
Beyaz tabakayı yemenin herhangi bir sakıncası yoktur. Tadı pek hoş olmasa da, tamamen güvenlidir. Dilerseniz tavuğu pişirmeden önce kağıt havluyla kurulayarak sızıntıyı önleyebilirsiniz.
Unutmayın ! Tavuğunuzdan sızan beyaz şey, bozulma belirtisi değildir. Bu normal bir pişirme işlemidir ve endişelenmenize gerek yoktur.