Tavada yalancı su böreği! Gerçeğinden farkı yok

Su böreği, Türk mutfağında çok sevilen bir börek çeşididir. Ancak tavada su böreği yapmak sanıldığı kadar zor değil. Sadece bir kaç püf noktayı bilmek gerekiyor.. Peki tavada yalancı su böreği nasıl hazırlanır?

Pratik börek tarifleri arıyorsanız tavada su böreği tarifi tam size göre bir tarif! Tavada yalancı su böreği, içinde su yerine süt kullanılarak yapılan, lezzetli bir börek çeşididir. İşte tavada yalancı su böreği tarifi:

Malzemeler:

  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • Yarım paket margarin veya tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu (10 gram)
  • 1 tatlı kaşığı sirke veya limon suyu
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 6-7 su bardağı)
  • İç harcı için: 250 gram beyaz peynir veya lor peyniri

Yapılışı:

  1. Bir kaba süt, yoğurt, sıvı yağ, yumurta, erimiş margarin veya tereyağı, kabartma tozu, sirke veya limon suyu ve tuzu ekleyin. Karışımı iyice çırpın.
  2. Karışıma azar azar un ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamurunuz ele yapışmayacak kıvamda olmalıdır.
  3. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, tezgah üzerinde yuvarlayarak açın.
  4. Açtığınız hamurun ortasına rendelenmiş beyaz peynir veya lor peyniri koyun.
  5. Hamurun kenarlarını kapatıp yuvarlak bir şekil vererek börekleri oluşturun.
  6. Tavayı ocağa alıp, içine az yağ koyarak ısıtın.
  7. Hazırladığınız börekleri tavaya yerleştirin ve her iki tarafını da kısık ateşte altın rengi olana kadar pişirin.
  8. Pişen börekleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
  9. Tavada yalancı su böreği sıcak veya ılık olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Yaşam Haberleri