Tarhana Çorbasını Tam Bir Şifa Kaynağı Olarak Bilirdik! Bu Şekilde Pişirince Zehre Dönüşüyor

İçerdiği probiyotikler, domates, yoğurt ve kapya biberin vitaminleri ile yazdan kışa hazırlanan tarhana, aslında Anadolu'nun eski bir hazır çorba yapma tekniği... Tarhana hamuru, yoğrulduktan sonra bekletildiği için bolca probiyotik içeriyor fakat çorbayı pişirirken yaptığımız bu hata çorbanın tüm faydalarını silip süpürüyor.

Bağışıklık sistemini güçlendiren, hastalık zamanlarında şifa veren, içerdiği probiyotiklerle bağırsak ve cilt sağlığına iyi gelen tarhananın pişmediği ev yok diyebiliriz. Bu geleneksel lezzetimiz her yörede farklı tariflerle hazırlanıp kışa hazır edilir. Peki bu kadar şifalı tarhana çorbasını pişirirken nelere dikkat etmeliyiz?

TARHANA ÇORBASINI PİŞİRİRKEN BU PÜF NOKTALARINA DİKKAT!

Yoğurması, beklemesi ve hazırlaması zahmetli olsa da pişirmesi gayet kolay tarhanayı pişirirken yağda ununu kavurmak çok tehlikeli! Tarhana unlu bir çorba olduğu için yanan un zehre dönüşüyor. Hem lezzeti hem de sağlığı etkiliyor.

Lezzetli bir tarhana çorbası hazırlamak için bu tariften yola çıkabilirsiniz.

TARHANA ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler

  • 3-4 yemek kaşığı ev tarhanası (her porsiyon için bir yemek kaşığı tarhana yeterli olacaktır)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5-6 su bardağı su
  • Tuz

Yapımı

  1. Öncelikle tarhana bir kasede bir su bardağı suda yarım saat kadar bekletilip ezilir.
  2. Tencereye yağ konur ve salça kokusu çıkana kadar kavrulur.
  3. Suda bekletilen tarhanaya nane ve 5 su bardağı su daha ilave edilir.
  4. Tuzu da ilave edilerek koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırılarak kaynatılır

Yaşam Haberleri