.
Dr. Von Schwartz tek bir dezavantajın olduğunu iddia ediyor: kök hücreler tüm işi kendi başlarına yapamazlar! Aslında bu tedaviden gerçek fayda elde etmek istiyorsanız sağlıklı bir yaşam tarzı da sürmelisiniz.
" İnsan ömrünü uzatabileceğimize inanıyorum. Birkaç yıl içinde insanlar 120 ila 150 yıl, hatta daha fazla yaşayacak. Ve yatakta yatan yaşlı adamlar gibi değil, sosyal ve profesyonel hayata katılabilecek aktif bireyler olarak. Amaç bu ” diyor kardiyolog.
İddiaları gerçekten gerçekçi görünmüyor, özellikle de 120 yıldan fazla yaşadığı resmi olarak doğrulanan tek kişinin Fransız kadın Jeanne Calmin olduğu gerçeği göz önüne alındığında - kendisi 1997 yılında 122 yaşında öldü. Ancak Von Schwarz, şu anda bilimde bir devrimin yaşandığını ve ağırlıklı olarak kök hücre tedavilerinin kullanıldığı rejeneratif tıp konusunda yoğun çalışmalar yapıldığını vurguluyor.
Von Schwartz, pek çok ünlünün kendisiyle birlikte çalıştığını ve özellikle Oscar ya da Emmy gibi büyük organizasyonlardan önce yüz gençleştirme işlemleri yaptırdığını belirtiyor.
Kardiyolog, " Yüzlerine kök hücre enjekte ediyoruz ve parlıyorlar. Bu işlem ciltteki yüzey hasarını onarıyor ve yüz kolajenini yeniliyor. Birkaç gün sonra 5 ila 10 yıl daha genç görünüyorlar" diyor ancak sorunun adını vermek istemiyor yıldızlar .
Von Schwartz, " Kök hücre tedavileri, modern tıptaki en önemli keşif olarak kabul ediliyor; muhtemelen penisilin veya tüberküloz bakterilerinin keşfinden daha büyük " diyor.
Şu ana kadar ABD Gıda ve İlaç İdaresi, kan kanseri hastaları için yalnızca bir tür kök hücre tedavisini onayladı, ancak Dr. Ernst von Schwarz, bu tedavinin tıpta kullanılmaya başlanmasının henüz mümkün olmadığına inanıyor.
Doktor ayrıca kök hücrelerin mucize olmadığını, kişinin kendisinin yardımına ihtiyaç duyduğunu belirtiyor . Kardiyoloğa göre en uygun beslenme, düzenli egzersiz ve sigara gibi toksik alışkanlıklardan vazgeçilmesiyle birlikte Akdeniz diyetidir .
" Önerilen, haftada beş gün, haftada 150 ila 300 dakika, yani günde 30 ila 60 dakika egzersiz yapılmasıdır; biz buna orta yoğunlukta egzersiz diyoruz " diye tavsiyede bulunuyor Dr. Schwartz.