Su İçmenin de Kuralları Var: Ayakta mı,oturarak mı; aç mı ,tok mu; sıcak mı, soğuk mu…?

Aç karnına bir bardak su içilmesi sağlıklı beslenme alanında birçok uzman tarafından tavsiye edilmektedir. Ancak bazı hastalıklarda bu ritüel komplikasyonlara yol açabilir. Bu kategoriye böbrek hastası, safra taşı hastalığı ve hipertansiyonu olan kişilerin dahil olduğu bilinmekte.

Yetişkinler için sağlık formüllerinden biri: Vücut ağırlığının kilogramı başına 30 ml su. Ayrıca kışın vücudun daha az sıvıya ihtiyacı yoktur. Gerçek şu ki, sıvı eksikliği gribe yakalanma olasılığını artırıyor çünkü solunum yollarının kuru mukoza zarları virüslere karşı daha az etkili korumaya sahip.

Ayrıca su vücuttaki toksinleri uzaklaştırır ve cildin iyi durumda kalmasını sağlar. Ayrıca çok içtiğimizde açlık hissi de bastırılır. Bu nedenle, yeterince sıvı tüketmek kilo vermenize yardımcı olur.

Peki suyu aç karnına mı, yemek sırasında mı yoksa sonrasında mı içmek en iyisidir? Bu soru özellikle mide-bağırsak sorunları olan kişiler tarafından sıklıkla sorulmaktadır. İşte doktorun bu soruya yaptığı açıklama: Geceleri uyku sırasında insan vücudu ve cildi büyük miktarda suyu buharlaştırır.

Sonuç olarak, sabahları vücut, kalp problemleriyle dolu olan sıvı eksikliğinden muzdariptir. "Bu durumda kalp daha yoğun kan pompalamak zorunda kalıyor ve bu da kalp kasına çok fazla yük bindiriyor" diye açıklıyor uzman.

"Kanı sulandırmak için sabahları 500 ml ılık su içmenizi tavsiye ederim" tavsiyesinde bulunuyor. Ayrıca sıcak sıvı safra kanallarındaki spazmın hafifletilmesine yardımcı olur; safra ve sindirim suları midede daha iyi üretilir. Bu nedenle kahvaltıdan önce sadece iki bardak ılık sıvı, tüm gün boyunca iyi bir sindirimin anahtarıdır. Bununla birlikte, böyle bir ritüelin sadece yararsız değil, hatta zararlı olduğu insan kategorileri de vardır.

Gastroenterolog, "Aç karnına tek nefeste içilen su kanı hızla sulandırır. Böbrek sorunları, hipertansiyon ve safra taşı hastalığı durumunda bu durum komplikasyonlara yol açabilir" yorumunu yaptı. "Bu gibi durumlarda günlük sıvı alımı konusunda uzman doktorla anlaşmaya varılmalıdır." Ve şimdi bir uzmandan en beklenmedik tavsiye.

Sadece suyun sıcaklığının ve içme zamanının değil, aynı zamanda içtiğimiz pozisyonun da önemli olduğu ortaya çıktı. Suyu hareket halindeyken aceleyle içen herkesin büyük bir hata yaptığı ortaya çıktı. Suyu düzgün bir şekilde emilebilmesi için otururken içmelisiniz. "Ayakta içtiğinizde vücuttaki sıvı dengesizliğine neden olur, bu da artrit gelişimine yol açabilir."

"Sıcak" kavramları her insan için farklıdır. Ancak odaklanılması gereken ortalamalar vardır: soğuk sıvı - 20 °C'ye kadar; ılık sıvı - 21 ila 35 °C; sıcak sıvı - 35 ila 42 °C; Gastroenterolog, "Daha yüksek sıcaklıktaki su sindirim sistemi için tehlikelidir, mukoza zarlarında yanıklara neden olabilir, bu nedenle çok sıcak sıvı içmemelisiniz" diyor.

Önemli: Makale dengeli beslenmenin ve bir uzmana danışmanın yerine geçmez!

Yaşam Haberleri