Sony Müzik Türkiye Genel Müdürü, eski eşi hakkında suç duyurusunda bulundu

Sony Müzik Türkiye Genel Müdürü Özden Bora, boşandığı eşi Haşim Umut Gülbay hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bora adına yapılan savcılık başvurusunda Gülbay’ın, eski eşine yönelik, 'tehdit', 'hakaret' ve 'cinsel taciz' suçu işlediği öne sürüldü. Müzik yapım şirketi sahibi olan Gülbay hakkında 1 ay uzaklaştırma kararı verildi. Gülbay'ın, eski eşine gönderdiği onlarca mesaj ise dosyada.

Her ikisi de müzik sektöründe faaliyet gösteren Özden Bora ile Haşim Umut Gülbay eylül 2015’te evlendi. Bir çocuk sahibi çift bir süre önce boşandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na geçen 17 Temmuz’da yapılan ek başvuruda Circle Music yapım şirketinin sahibi Haşim Umut Gülbay hakkında yapılan suç duyurusuna rağmen, bu kişinin, eski eşini rahatsız etmeyi sürdürdüğü öne sürüldü.

BİR AYLIK UZAKLAŞTIRMA KARARI ALDI

Savcılık başvurusunda “Şüpheli tarafından müvekkile yönelik olarak aramalar ve mesajlar yoluyla taciz, tehdit, hakaret, huzur ve sükunu bozma fiilleri ağırlaşarak devam ediyor” denildi. Özden Bora adına yapılan suç duyurusu sonrası, bu kişinin can güvenliği endişesi taşıdığı belirtilerek “Müvekkil, ikametgahına en yakın jandarma karakoluna müracaat etmiş ve 1 aylık uzaklaştırma kararı verilmiştir” bilgisine yer verildi.


Özden Bora ile Haşim Umut Gülbay 2015 yılında evlenmişti.

ŞİKÂYETE RAĞMEN ARAMAYA DEVAM ETTİ

Savcılık başvurusunun devamında “Şüpheli, müvekkili devamlı surette aramaya devam etmekte, ölümle tehdit etmekte ve kişisel verilerinin sosyal medya ve internet üzerinden yayılması tehdidinde de bulunmakta” denildi.

'CİNSEL TACİZ SUÇUNU DA İŞLEDİ'
Başvuruda “Şüpheli, tekrar eden ve devam eden bu fiillerine ek olarak bu kez, cinsel organının görüntüsünü çekerek müvekkile göndermek ve cinsel ifadeler kullanmak suretiyle cinsel taciz suçunu da işlemiş ve müvekkile yönelik sinkaflı ve ağır hakaretamiz ifadeler kullanarak olayı büyütmeye devam etmiş ve ölümle tehdit etmiştir” denildi.


Haşim Umut Gülbay'ın gönderdiği öne sürülen onlarca mesaj dosyada.

'ÖLÜMÜNDEN SEN SORUMLU OLACAKSIN'

Savcılık dosyasına, Gülbay’ın eski eşine gönderdiği öne sürülen onlarca mesajın ekran görüntülerine de yer verildi. Müstehcen bir fotoğrafını eski eşine gönderdiği anlaşılan Gülbay’ın devam eden mesajında “Ölümünden sen sorumlu olacaksın” diyor.

FOTOĞRAFLARI PAYLAŞMAKLA TEHDİT ETTİ

Günün farklı saatlerinde atıldığı anlaşılan mesajlarda Gülbay’ın, Bora’ya yönelik ağır ifadeler kullandığı görülüyor. Gülbay, mesajlarında eski eşine ait bazı fotoğrafları da sosyal medyada paylaşabileceği imasında bulunuyor.

ŞİRKET MERKEZİNE DE GÖNDERDİ

Gülbay bir başka mesajında ise, Bora’ya ait bazı verileri yöneticisi olduğu şirketin genel merkezi ile de paylaştığını ifade ederek “Sony Global'e ekran görüntülerini ve gün-gün kayıtlarla mail attım. Zaten N. K. ekran kaydı aldı. O da atmış olabilir” diyor.

ONLARCA AĞIR MESAJ DOSYADA

Gülbay bir başka mesajında ise, Bora’nın birlikte olduğu kişiyi işaret ederek “Söyle o tipi bozuk adama engeli kaldırsın. O buluştuğunuz otelde oda ayırttım sizi bekliyorum. Benimle yatarken nasıl bu adanla sevgili oldun sen ya. Pislik, ahlaksız…” ifadelerini kullanıyor.

Yaşam Haberleri