Sonbaharda çilekleri bu gübreyle besleyin ilkbaharda kovalarla hasat yapacaksınız

Çilekler bakım gerektirir ve ihmali tolere etmez. Sonbaharda çilek çalıları zayıflar bitkiler meyveleri olgunlaştırmak için çok fazla enerji harcar, bu nedenle kışlamadan önce besin tedarikini yenileyerek onları beslemek gerekir.

Çileklerin sonbaharda ve meyve verdikten sonra beslenmesinde birçok yeni çok önemli bir nüans vardır.

Çilekler için "meyve verdikten sonra" ve "sonbahar" farklı zamanlardır. Çalılara uygulanan gübreler ise tamamen farklıdır.

Çileklerin meyvelerini topladıktan sonra (çileğin türüne göre haziran veya eylül olabilir) yapraklarını kesmeniz gerekir.

Ve sonra yenilerini yetiştirmeleri için onları besleyin. Bu da nitrojen gerektirir. Aslında kuş pisliklerinden veya gübre infüzyonundan da gelebilir.

Ancak kışlamadan önce sonbaharda çilekler için organik gübre kullanılması kesinlikle yasaktır!

KIŞTAN ÖNCEKİ SONBAHARDA ÇİLEKLERİN POTASYUM VE FOSFORA İHTİYACI VARDIR:

İlk element, üretken tomurcukların, yani meyve tomurcuklarının döşenmesinden sorumludur. Ayrıca hastalıklara ve düşük sıcaklıklara karşı direnci arttırır.

Fosfor ayrıca çileklerin kışa dayanıklılığını arttırır, kök sistemini güçlendirir ve gelişimini destekler. Ayrıca çiçek tomurcuklarını güçlendirir, metabolik süreçleri hızlandırır, bu da yaz budaması sonrası ortaya çıkan yaprakların daha hızlı olgunlaşmasına neden olur.

EYLÜL-EKİM AYLARINDA SONBAHARDA ÇİLEK NASIL GÜBRELENİR?

Elbette basit veya çift süperfosfat ve potasyum sülfat kullanabilirsiniz. Ancak potasyum monofosfatla gübrelemek çok daha kolay ve etkilidir. Gübre daha pahalı olmasına rağmen kolay ve hızlı bir şekilde emilir.

ÇİLEKLERİ MONOPOTASYUM FOSFATLA NASIL BESLEYEBİLİRİM?

Kuru potasyum monofosfatın toprakta kullanılması, parayı faydasız yere çöpe atmak gibidir.

Öncelikle yatakları çileklerle bolca sulamanız gerekir.

Daha sonra bir çorba kaşığı (20 g) potasyum monofosfatı 10 litre suda eritin.

Çilekleri çalı başına 500 ml sulayın.

Çilekleri sonbaharda potasyum monofosfatla gübrelemek, mahsulün kışı iyi geçirmesine yardımcı olacak ve yazın cömert bir tatlı ve iri meyve hasadı sağlayacaktır. Sezon sonunda ürüne hiçbir şekilde azot uygulanamaz.

Yaşam Haberleri