Yepyeni akıllı telefon sahipleri bile soğukta pilin hızlı tükenmesi sorunuyla karşı karşıya kalıyor. Zaten telefonları 3-5 yıllık olanlar için ne söyleyebiliriz? Bu tür aletlerle soğuğa çıkmak genellikle iyi bir fikir değildir. Birkaç dakika içinde arızalı pil nedeniyle kapanırlar.
ÜÇ TABU VAR
Peki ya akıllı telefonunuzu ve hatta pilinizi altı ayda bir güncellemeniz mümkün değilse? Aslında soğuk mevsimde telefon kullanmaya gelince üç ana tabu var. Ve bunları sıkı bir şekilde takip ederseniz, pil şarjını çok daha uzun süre korur.
- Uzman, kışın en önemli yasağın kalın kılıfı olmayan akıllı telefon taşımak olacağını açıkladı . Cihaz yalıtılırsa sıfırın altındaki sıcaklıklardan önemli ölçüde daha az zarar görecektir. Elinizde uygun bir kap yoksa bir eldiven ve ceket cebi işinizi görecektir.
- İkinci tabu ise yağmur ve karın akıllı telefona etkisiydi. Yoğun yağış durumunda çantanızdan veya cebinizden kesinlikle çıkarmamalısınız. Uzman, telefonun mikro deliklerine nem girebileceği ve içeride yoğuşma oluşabileceği konusunda uyardı. Zamanla korozyon süreci başlayacak ve mikro devreler arızalanacaktır.
- Üçüncü yasak ise eve döndüğünüzde akıllı telefonunuzu hemen şarj etmektir . Ekipman uzun süre soğukta kaldığında ve onu en kısa sürede eski haline döndürmeye çalıştığınızda şok terapisinin etkisi tetiklenir. Ama kesinlikle hiçbir faydası olmayacak. Telefon şarj olurken normalden daha hızlı ısınmaya başlar ve ani sıcaklık değişimi cihazın çalışmasını son derece olumsuz etkileyebilir. Tamir edilemeyecek bir arızaya kadar.
Uzman ayrıca soğukta taşınabilir cihazlar kullanarak telefonu şarj etmenin tehlikelerini de hatırlattı. Ayrıca dışarı çıkmadan önce Bluetooth ve diğer arka plan uygulamalarının kapatılması gerektiği hakkında. Bu sayede pil şarjını optimum seviyede tutma ve evden uzaktayken iletişimsiz kalmama şansı artacaktır.