Soğanlar küflenmeden veya yumuşamadan altı ay boyunca nasıl saklanır?

Depolama uzmanları, soğanlarınızın küflenmemesini veya yumuşamamasını sağlamak için saklamanın doğru yolunu paylaştılar ve bu yöntem soğanların altı aya kadar dayanmasını sağlayacak.



Soğanlar uygun şekilde saklandığında altı aya kadar dayanabilir Soğan hayranı olsanız da olmasanız da, her gün pişirdiğimiz pek çok yemeğin içine soğanlar giriyor. Soğan, yüzlerce tarife lezzet ve doku katmanın kolay bir yoludur . Ancak soğanlarınızı doğru şekilde saklamazsanız çabuk bozulabilirler.
Soğan depolamanın güzel bir sanat olduğu ortaya çıktı, çünkü çok soğuk veya çok sıcak herhangi bir yer felakete neden olabilir. Uzmanlar , soğanlarınızı düzgün bir şekilde saklarsanız altı aya kadar dayanabileceğini söylüyor; peki onları tam olarak nereye koymalısınız?

Öncelikle soğanlarınızı buzdolabında saklamayın. Soğuk ve nemli ortam, soğanın nişastayı şekere dönüştürmeye başlamasına neden olduğundan bu çok yönlü sebze için iyi değildir. Bu, zamanla soğanların ıslak ve yumuşak olmasına neden olur ve sonunda onları pişirmeye geldiğinizde çıtırlığını kaybedeceği anlamına gelir.

Bunun yerine kahverengi, beyaz ve kırmızı soğanların karanlık, serin, kuru ve iyi havalandırılan bir yerde saklanması en iyisidir. Mutfak dolabı mükemmel bir yer gibi görünebilir ancak bilmeniz gereken bir şey var; dolap fırınınızın yakınında olamaz. Fırınınızı her kullandığınızda bu alanların sıcaklığı dalgalanır, bu da soğanlarınız için sıcak ve nemli bir ortam yaratarak buzdolabındakiyle aynı soruna neden olabilir.
Fırınınızdan uzakta bir dolap iyidir, ancak soğanları saklamak için en iyi yer garajdır - ya da sahip olacak kadar şanslıysanız kiler. Serin ve kuru bir alan bulmanın yanı sıra, güneş ışınlarının yarattığı ısı küf oluşumunu teşvik edebileceğinden soğanların doğrudan güneş ışığından uzak tutulması gerekir.

Bu yeterince karmaşık değilse, soğanlarınızı nerede sakladığınız kadar nasıl sakladığınız da önemlidir. Soğanı bir süpermarketten plastik bir torba içinde satın alırsanız saklamadan önce bu torbanın çıkarılması gerekir. Bu ürünleri asla kapalı plastik içinde saklamayın çünkü hızla bozulmaya neden olur.
Plastik torbalar, nemin torba içinde hapsolmasına neden olur, bu da küf oluşumunun daha muhtemel olduğu anlamına gelir. Bunun yerine "soğan ve sarımsakları havanın dolaşabileceği bir sepet veya kese kağıdı içinde tutmalısınız". Bu şekilde saklanırsa "soğan ve sarımsak üç ila altı aya kadar dayanabilir".

Yaşam Haberleri