Uzmanlar, soğan kabuğunun dış tabakasının vücudun genel sağlığını destekleyen ve hastalıklardan koruyan büyük miktarda antioksidan içerdiğini söylüyor. Soğan kabuğu vücudun kendi kendini iyileştirme yeteneğini güçlendirir ve hatta bazı tümör hastalıklarına karşı koruma sağlayabilir.
Cildin elastikiyetini artıran, size taze, sivilcesiz bir görünüm kazandıran çözünür lif ve flavonoidler içerirler. Araştırmalar, soğanın dış katmanının, iltihapla savaşan iki önemli flavonoid ve antioksidan olan flavonoidler ve quercetin açısından çok zengin olduğunu doğrulamaktadır.
Ateroskleroz, kalp hastalığı, prostat enfeksiyonları, mide ülseri, diyabet ve göz problemleri gibi hastalıklara neden olan oksidatif stresi azaltır. Soğan gevreği ayrıca alerjilere, astıma ve bunların semptomlarına karşı da etkilidir.
Soğan kabuğu çayı ayrıca sindirim sistemini alkalize etmeye ve kolonu temizlemeye yardımcı olur. Bilim adamları, quercetin'in kan kolesterolü ve kan basıncının yanı sıra inflamasyonu azaltmadaki rolünü araştırıyorlar. Ayrıca soğan kabuklarının kas gelişimini iyileştirdiğine, bazı ciddi hastalık türlerini önlediğine ve depresyonu tedavi ettiğine inanıyorlar.
Soğanın kahverengi kabuğu ve dış katmanları bol miktarda lif, flavonoid ve antioksidanın yanı sıra kırmızı hücreleri serbest radikallerden koruyan A, C ve E vitaminlerini de içerir. Soğan kabuğu cildi genç tutar ve vücut fonksiyonlarını iyileştirir.
SOĞAN KABUĞUNUN GÜCÜ
Soğan kabuğundaki kersetin kan basıncını düşürür ve arterlerin tıkanmasını önler. Soğan yemek aşağıdaki riskleri azaltır:
Kalp hastalıkları
Kolon tümörleri
Fazla kilolu
Tip 2 diyabet
Gastrointestinal problemler
SOĞAN KABUĞU ÇAYI NASIL YAPILIR?
Soğan kabukları detoks etkisi yaratır ve çay olarak tüketilebilir.
Soğanı soyun ve kabuklarını bir kavanoza koyun. Suyu dökün ve kavanozu 12 saat buzdolabında bırakın. Ölçekler besin maddelerini suya bırakacaktır. Suyu süzün, bal ekleyin ve yatmadan önce içirin.
Makale bilgilendiricidir, konuyla ilgili sorularınız varsa bir uzmana danışın.