Soğan en şifalı sebzelerdendir. Ancak soğan doğrarken genelde gözlerimiz yaşarır. Soğan doğrarken gözlerimizin yaşarması rahatsız edicidir. Bazı usta aşçıların soğan doğrarken gözlerinin yaşarmaması için harika bir yöntemi uyguluyor. Şimdi sizlerle o yöntemi paylaşacağız.
Onedio tarafından paylaşılan bir içerikte; Soğan doğrarken gözlerin yaşarmaması için yapılması gerekenler sıralandı. Bu yöntemleri tüm usta aşçılar uyguluyor!
Soğan doğramakla ilgili bilmeniz gereken tüm detaylar haberimizde..
Keskin bıçak kullanın.
Soğan doğrarken keskin bıçak tercih edebilirsiniz. Keskin bıçak ayrıca doğrama esnasında daha az enzim salınmasına yol açar.
Soğanları dondurun.
Soğanı kesmeden önce buzluğa koyun ve 10-15 dakika bekletin. Bu süreyi aşmamaya özen gösterin.
Soğan doğrarken ekmek yiyin.
Soğan doğrarken yavaş yavaş ekmek çiğnemek, gözlerin yanmasını önler. Ekmeği yavaşça çiğnemek ağzın sulanmasını sağlar.
Soğanı davlumbazın yanında doğrayın.
Soğandan çıkan gazı gözlerden uzaklaştırmak için, soğanı balkonda, açık pencere kenarında, vantilatör veya davlumbazın yanında doğrayın.
Soğan doğrarken sakız çiğneyin.
Soğan doğrarken sakız çiğnemek, ağızdan nefes almanızı sağlar. Ayrıca sakız çiğnemek tükürük üretimi destekler. Bu sayede tükürük, soğandan çıkan buharı emer ve gözlere ulaşmasını önler.
Soğanı doğramadan önce musluğun altında yıkayın.
Yıkadıktan sonra su dolu bir kapta bekletirseniz daha iyi olur.
Soğan kesmeden önce üzerine limon sıkın.
Ya da soğanları doğrarken dişlerinizin arasında limon dilimi alabilirsiniz.
Soğanı doğramadan önce kesme tahtasına sirke sürün.
Sirke sürdükten sonra biraz bekleyin ve öyle soğan kesin.