Soğan çayı: Büyükannenin yüksek kolesterol ve öksürüğe karşı doğal ilacı

Soğan çayı, soğuk algınlığına karşı ve öksürüğü hafifleten doğal bir "iksir" olup aynı zamanda kardiyovasküler sistemi güçlendirir ve kolesterol seviyesini düzenler. Soğan çayının bağışıklığı güçlendirdiği, öksürüğü, boğaz ağrısını, soğuk algınlığını ve burun akıntısını hafiflettiği kanıtlanmıştır.

İşte bunu hazırlamanın birkaç yolu:

Soğan çayı : Bal ve tarçın ile

- Bu son derece etkili çayı hazırlamak için bir soğanın üçte birini bir bardak suya ekleyin. Soğan pişince çayı süzün ve üzerine bir çay kaşığı bal ve bir çay kaşığı tarçın ekleyin. Bal ve tarçının erimesini bekleyin, ardından çayı için. Bu çaydan günde üç bardak içilmesi tavsiye edilir.

Elma ve limon ile

- Bu çayı hazırlamak için bir elmanın üçte birini ve siyah veya kırmızı soğanın üçte birini bir bardak suda kaynatın. Çayı süzün, dilerseniz balla tatlandırın, biraz soğuyunca limon suyunu ekleyin. Bu çaydan günde üç bardak içilmesi tavsiye edilir.

- Karabiber ve zencefil ile

Bir bardak suyu bir tencerede kaynatın ve doğranmış soğanı ve iki ila üç tane karabiberi ekleyin. İstenirse küçük bir parça zencefil eklenebilir. Kapağı kapatın ve yaklaşık 15 ila 20 dakika boyunca hafifçe buharlaşmasına izin verin. Daha sonra çayı süzün ve ılıkken içirin. Bu çay biraz daha kuvvetlidir ve günde iki fincana kadar yeterlidir.

Soğan soğuk algınlığına karşı koruyan doğal bir antibiyotiktir. Bileşimindeki fitositler boğaz ağrısı virüslerine karşı savaşır ve üst solunum yollarını güçlendirir. Streptokok, dizanteri, difteri ve tüberküloz basili de dahil olmak üzere çok sayıda mikropu öldürürler. Vitamin eksikliği durumunda bu sebze çok faydalıdır, insan vücudunun C vitamini ihtiyacını karşılayabilir, bu da bağışıklığın iyileştirilmesine yardımcı olur. Yorumlanan bu sebze metabolizmayı harekete geçirir, hematopoezi ve kanın saflaştırılmasını destekler, sindirim süreçlerini uyarır ve fazla sıvıyı vücuttan uzaklaştırır. İçerisinde bulunan quercetin kansere karşı anti-kanser etkisine sahiptir.

Günde 1 büyük soğanın günlük tüketimiyle vücut, günlük A ve C vitamini ihtiyacının yarısını ve kalp fonksiyonunu iyileştiren ve vücudun iskelet sistemi için yapı malzemeleri olan potasyum ve kalsiyum normunun beşte birini alır.

Yaşam Haberleri