İçinde kavurma olsa da olur, olmasa da. Çok az sucuk veya kıymayla yapılabilir. Salçasız olabilir. Patates konabilir. Yaz aylarında taze domates ve sivri biberle pişirilebilir. Üzerine yumurta kırılabilir.
Kışa doğru açık pembe renkli kış soğanları ve yassı, basık Zile soğanları çıkar, onlarla da bir deneyin…
Doğranmış soğanı fazla bekletmeyin. Kullanmadan az önce doğrayın. Kuru soğanı havadar, karanlık bir yerde muhafaza edin.
Soğan Yemeği
Kaç Kişilik: 4
Toplam Süre: 1 saat
1 kg lezzetli soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
Bir avuç kavurma
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber
Kuru soğanı kalınca, kılıç kılıç doğrayın. Üzerine tuz serpin. Kalın tabanlı bir tencerede, tereyağında pembeleşene kadar yaklaşık 40 dakika kısık ateşte kavurun. Bu sırada soğan lapa haline gelmemeli, şeklini muhafaza etmeli.
Kavurmasını katın, yağı çözülüp hafif renk alana kadar pişirin. Salçasını ilave edin, bir iki çevirin. En son, 1 su bardağı kadar kaynar suyunu dökün. Tencerenin kapağını örtün. Suyu biraz uçana kadar pişirin. Soğutmadan, turşu ve ekmekle yiyin.
Kaynak:sevgilimutfak