Şimdiye Kadar Pişirdiğiniz En İyi Makarna Olacak! Bu Püf Noktaları Uygulayın

Sevmeyeni yok denebilir. Sadece salçalı sosla yapılandan tutun da beşamelli, peynirli, mantarlı, kıymalı her haliyle ayrı bir güzel olan makarnayı pişirirken püf noktalarına dikkat ederseniz lezzeti kat kat artırabilirsiniz.

Her tip makarnanın pişme süresi farklıdır. Spagetti, boncuk makarna, farfalle, kalem makarna... 6-8 dakika, 8-10 dakika veya 12 dakika. Paketin üzerinde yazan süreyi dikkate almanız önemli.

Makarnanın pişirme süresini paket üzerindeki talimatlara göre ayarlayın. Makarnanın aşırı pişirilmesi, tadının kaybolmasına neden olabilir. Al dente, yani hafif diri kalan bir kıvamda pişirilen makarna genellikle tercih edilir.

Her sos her makarna tipine yakışmaz. Örneğin fırın makarna yaparken spagettinin bir çeşidi olan boru makarna kullanmalısınız.

Arabiata sosa ise kalem makarna çok yakışır.

Makarna suyu kaynadıktan sonra suya tuz atmalısınız fakat suya kesinlikle yağ koymamalısınız.

Makarnayı tencere kapağını kapatmadan haşlamalısınız.

Haşlanan makarnayı sudan geçirmemelisiniz.

Makarna sosu yaparken haşlanmış makarna suyunu kullanarak sosa daha iyi bir kıvam verebilirsiniz.

Yaşam Haberleri