TERENİN FAYDALARI
- Tere otu hafızayı güçlendirici etkiye sahiptir. Zindelik ve canlılık verir.
- Yeşil yapraklı bir sebze olduğu için yüksek demir içeriğine sahip olan tere otu kansızlığa iyi gelir.
- Tere otu çayı nezle, grip gibi soğuk algınlıklarına yakalanma riskini azaltır ve hastalık durumunda bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudun hastalıklara karşı mücadelesini destekler.
- Solunum yolu temizleyici etkisiyle boğaz ağrısına faydalıdır ve balgam sökmeye yardımcıdır.
- İçeriğinde yer alan protein ve demir lohusalarda anne sütünü arttırıcı özellik gösterir.
- Düzenli tere otu kullanımı sigaranın zararlı etkilerini azaltmaya yardımcıdır. Kanser hücrelerinin oluşumunu engeller.
TERE KÜRÜ NASIL YAPILIR?
Kaynayan yarım litre suya 10-15 dal yaklaşık yarım demet tere ilave edilir ve hafif ateşte, ağzı kapalı olarak üç dakika süre ile kaynatıldıktan sonra, soğumasını beklemeden süzülür. Soğuduktan sonra, aç karnına veya yemeklerden 1 saat sonra hazırlanan tere kürünün tamamı içilir.
Tere kürünü 5 gün süreyle kahvaltı ve öğle yemeğinden 1 saat sonra her seferinde on beş tere sapı şeklinde hazırlayıp tüketebilirsiniz. İsteyen kişiler üzerine yarım limon da sıkabilir.