'Şeytanı yumruklayan' tarikat lideri tecavüzcü çıktı

Güney Kore'de, aralarında bir Avustralyalı ve bir Hong Konglunun da bulunduğu çok sayıda kadına cinsel saldırıda bulunmakla suçlanan 77 yaşındaki bir dini lider tutuklandı.

Yerel medyada çıkan haberlere göre, Providence adlı bir Hıristiyan mezhebinin Güney Kore merkezli lideri Jeong Myeong-seok hakkında tutuklama emri çıkarıldı. Tutuklama, tecavüz ve taciz iddiaları üzerine yapıldı. Davanın açılıp açılmayacağına karar verilinceye kadar adamın tutuklu kalacağı bildirildi.

News.com.au, daha önce Melbourne'de yaşayan ve eski bir Providence üyesi olan Olivia ile konuşmuş ve 2018 yılında Güney Kore'nin Chungnam Eyaletindeki Wolmyeongdong'da bulunan Providence merkezlerine yaptığı bir gezi sırasında, Jeong'un kendisine uygunsuz bir şekilde cinsel saldırıda bulunduğunu iddia etmişti.

Hong Konglu Maple Ying Tung Huen adlı bir başka kadın ise 2018 yılında Güney Kore'yi ziyaret eden bir öğrenciyken, Jeong'un kendisine defalarca tecavüz ettiğini iddia etti. Her iki kadını temsil eden avukat, Jeong hakkında Ulusal Polis Teşkilatına yarı tecavüz ve yarı zorla taciz suçlamalarıyla şikayette bulundu.

Polis görüşmek istedi, Jeong erteledi

Geçtiğimiz perşembe günü Chungnam Polis Teşkilatı, iki kişiye cinsel saldırı ve sarkıntılık suçlamasıyla Jeong hakkında tutuklama emri çıkarılması için başvuruda bulundu. Salı gecesi Daejeon Bölge Mahkemesi bu talebi kabul etti.

Güney Kore polisinin iddialar üzerine Jeong ile üç kez konuşmaya çalıştığı, ancak Jeong'un iyi olmadığını söylemesi üzerine her seferinde bunun ertelendiği anlaşılıyor. Son bir ay içinde davaya üç kadının daha katıldığı anlaşılıyor.

İddiaları reddettiler

Geçmişte Jeong, Olivia ve Maple'ın Wolmyeongdong'daki tarikat üssünde bulunduğunu kabul etse de iki kadına da taciz veya tecavüz etmediğini söyledi. Tarikatın internet sitesinden yapılan açıklamada, "durumla ilgili üzüntülerini ifade etmek" istedikleri yazarken, tüm suçlamalar reddedildi ve iddiaların asılsız olduğu belirtildi.

Jeong daha önce de tecavüzden hüküm giymiş ve birkaç kadın takipçisine tecavüz etmekten 10 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Dini lider, her ne kadar 2018 yılında cezaevinden tahliye edilmiş olsa da, Olivia ve diğer dört mağdur, tahliyesinden aylar sonra tarikat liderinin yeniden suç işlemeye başladığını iddia ediyor.

Güney Kore Ceza Kanunu'nun 299'uncu maddesine göre yarı tecavüz, bir kişinin "başka bir kişinin bilinçsiz veya karşı koyamayacak durumda olmasından yararlanarak cinsel ilişkiye girdiği" durumlarda uygulanabiliyor.

Providence tarikatı

Providence; Jesus Morning Star, Christian Gospel Mission, Bright Moon Church, Global Association of Culture and Peace ve Setsuri gibi isimlerle de anılan ve İsa'nın ikinci gelişinin çoktan gerçekleştiğini vaaz eden Güney Koreli bir tarikattır. Grup 1978 yılında kendisinin Mesih olduğunu ilan eden Jeong tarafından kuruldu ve hareket Avustralya da dahil olmak üzere 50'den fazla ülkeye yayıldı.

Yaşam Haberleri