Seramik tavalarınızın da elbette bakıma ihtiyacı var:

Teflon kaplamanın modası geçmiş hatta sağlığa zararlı olduğundan onların yerini yeni seramik tava ve tencereler alıyor. Neden tercih ediliyorlar?

Seramik tavaların bakımını nasıl yapmalısınız?

Kaplama sayesinde hafiftirler, güzel görünürler ve nadiren yapışırlar. Elbette her güzel şey gibi bu tavaların da da bakıma ihtiyacı var.

1. Sıcaklığı aşırıya kaçmayın

Seramik tabaklar çok yüksek sıcaklıklardan hoşlanmaz. Yemek pişirirken kaplamayı sağlam tutmak için düşük veya orta ısıyı tercih etmek iyi bir fikirdir; yüksek sıcaklıklar yapışmaz özellikleri daha çabuk aşındırır.

2. Kuru tavada pişirmeyin

Her ne kadar yapışmaz olsalar da, herhangi bir yağ kullanmazsanız en sevdiğiniz tavayı hızla mahvedersiniz. Herhangi bir yağın bir çay kaşığı yeterli olacaktır.

3. Ahşap veya plastik mutfak eşyaları kullanın

Seramik tabakların dış katmanına zarar verebileceğinden metal mutfak eşyaları kullanmayın. Bunun yerine silikon veya tahta spatulalarla pişirin.

4. Sıcakken yıkamayın

Sıcak yüzeye çarpan su, tavanın zamanla eğrilmesine neden olabilir. Ve elbette, bu tür cihazları elde yıkamak en iyisidir.

Yaşam Haberleri