Sebzeleri haşlamak - hızlı bir şekilde pişirmek için onları sıcak suda kaynatma işlemi - "muhtemelen var olan en basit pişirme tekniğidir". Bilime dayalı yemek pişirme uzmanı ve A Field Guide to the World's Smells kitabının yazarı , sebzelerin ustalıkla kaynatılmasıyla ilgili ipuçlarını şu şekilde paylaştı: Bu ipucu, tariflerde veya teknikle ilgili tartışmalarda pek bahsedilmeyen bir ipucu olarak öne çıkıyor.
Haşlamanın temellerinden birkaçını sıralıyor: Sebzeleri büyük bir tencere kullanarak, bol miktarda tuz kullanarak ve tencerenin kapağını biraz aralık bırakarak mümkün olduğunca çabuk pişirmek. Ancak onları sudan çıkardığında şaşırtıcı anahtar ipucunu veriyor:
Sebzeleri tencereden çıkardığınızda tabii ki buhar çıkacak. "Buharlama, nem kaybettikleri anlamına geliyor" diye açıklıyor.usta yazar. "Bu nem kaybını, onları su geçirmez bir şeyle kaplayarak önleyebilirsiniz." Görünüşe göre muhtemelen elinizin altında bu amaca uygun bir şey var: biraz sıvı yağ veya tereyağı . Bu yöntem yeşil fasulye gibi sebzeleri buruşmaktan koruyor ve fasulyelerin içindeki besleyeciliğini koruyor.
Bazı sebzeleri kavurmadan önce haşlarsanız bu teknik sizi bir adım öne geçirir.