Eski bir restoran numarası: "İlk giren ilk çıkar" tüyosu ...
Dolaba yeni bir şey koyduğunuz zaman, onu arkaya daha yakın bir yere koyun ve daha eski olanı öne doğru getirin, diyor işin ehlileri... "Bunu yapmak, envanterinizi takip etmenize olanak tanır ve neyin yeni, neyin biraz daha eski ve kullanıma hazır olduğunu takip etmenize yardımcı olur."
Havlular...
Kağıt havlular, birçok ürünün ömrünü uzatmaya yardımcı olan akıllıca ve bütçe dostu bir araçtır. "Meyveler, marul yeşillikleri, bezelye ve şifalı bitkilerin tümü, kağıt havlunun saklama kabına yerleştirilmesinden faydalanabilir" .“Gerekirse kağıt havluyu ara sıra yenisiyle değiştirin.”
Durulama döngüsünü doğru zamanlayın...
Meyve ve sebzeleri yemeden veya servis etmeden hemen önce yıkamanın en iyisi olduğunu tavsiye ediyor. Meyve ve sebzeleri pazardan eve getirdiğinizde, saklamadan önce nemini kurutun. "Nem bozulmaya katkıda bulunabilir ve bakteri üremesini teşvik edebilir" .
Bırakın nefes alsınlar. Kuru olmanın yanı sıra çoğu ürünün dolaşımdaki havadan da faydalandığını, bu nedenle sebzeleri hava geçirmez plastik torbalar yerine kağıt torbalarda veya delikli torbalarda saklamanızı öneriliyor.
Bütün saklayın...
Satın alma veya hasattan hemen sonra kesmek, parçalamak veya dilimlemek yerine meyveleri, sebzeleri ve bitkileri mümkün olduğu kadar uzun süre bütün olarak saklayın diyorlar.
Patates ve soğanlarınıza dikkat edin...
Hem soğanların hem de patateslerin buzdolabının dışında serin ve karanlık bir yerde saklanması gerekse de , "soğanları ve patatesleri bir arada saklamayın" diye uyarıyor işin ehilieri... "Soğan nemi serbest bırakır, bu da patateslerin gözleri veya kökleriyle yumuşak olmasına neden olur."
Üst kısımlarını kesin...
Ürünler havuç veya pancar gibi yeşil üst kısımlarla geldiğinde üst kısımları hemen kesin. (Yine de onları atmayın! Üst kısımları bırakırsanız, nemi tahliye edebilirler, bu da sebzelerin gevşek veya kuru olmasına neden olabilir.
Not:
Hangi meyve ve sebzelerin birlikte saklanacağını belirlerken sıcaklık, koku ve etilen gazı üretim seviyeleri rehberiniz olabilir.
"İzlenmesi gereken en kolay kural, ürünleri bir arada depolamaktır" diyor. "Meyveler bir arada saklanabilir, brassica sebzeleri bir arada saklanabilir, yapraklı yeşillikler bir arada saklanabilir ve çoğu kök sebze (patates hariç) bir arada saklanabilir."