SALATALIK KABUKLARININ SIRRI
Salatalık kabuklarında yüksek seviyede antioksidan ve lif içeriği yer alabiliyor. Ayrıca salatalık kabuklarının sindirim ve ağız sağlığına yararlı olduğu söyleniyor. Öte yandan ağızdaki zararlı bakterilerin gelişmesini de engelleyebildiği söyleniyor.
DEĞERLENDİRME YÖNTEMLERİ
Salatalık kabuklarının ortaya çıkan yukarıdaki sırrını öğrenenler, kabukları çöpe attıklarına adeta pişman olabiliyorlar. Bunun yanı sıra salatalık kabuklarını değerlendirmenin bazı yöntemleri de bulunuyor. İşte söz konusu yöntemlerden bazıları şu şekilde; yemeklere katılması, atıştırmalık olarak tüketilmesi ve salatalara eklenmesi.
Yemeklere Katılması: Kabuklar doğrandıktan sonra çorbalara ilave edilebilir. Bunun yanı sıra zeytinyağı ve baharatlarla birlikte kısıt ateşte pişirilerek uygun olan yemeklere de eklenebilir.
Atıştırmalık Olarak Tüketilmesi: Dilimlenen kabuklar baharat eklenerek atıştırmalık olarak tüketilebilir.
Salatalara Eklenmesi: Salatalık kabukları çiğ bir şekilde veya salataların içerisine ilave edilerek tüketilebilir.