Sakın bu sebzeyi buzluğa atmayın

Bazı yiyecekler derin dondurucuda günlerce saklanabilirken bazıları ise yalnızca taze tüketilir. Asla dondurucuya atılmaması gereken o yiyeceklerin başında ise marul geliyor.

Yiyeceklerden bazıları ömrünü uzatmak için dondurucuya atılır çıkartıldığında ise ilk günkü tazeliğini korur ve hiçbir sakınca olmadan tüketilir. Ancak bazı yiyecekler bu uygulamadan muaf tutulmak zorundadır.

Bunların başında yeşillikler arasında çok tercih edilen marul bulunuyor. Bu sebze yüksek su içerdiği için dondurulabilir sebzeler arasında yer almaz. Eğer dondurulursa marulun kendi suyu donar ve bu da dokusunun ve tadının bozulmasına neden olur. Bu yüzden marul her zaman taze olarak tüketilmesi gereken bir sebzedir.

YAPISI BOZULUR

Eğer dondurulursa yapraklarındaki su donarak yapısını kaybeder. Taze yapısının kaybolması da marulun kullanım kalitesini etkiler. Bu nedenle dondurulmuş marul fayda ve lezzet açısından taze marul kadar sağlıklı değildir.

İÇERDİĞİ BESİN DEĞERLERİ KAYBOLUR

Taze marul içerisinde bulunan lif ve su sayesinde sindirim sistemi için oldukça faydalıdır. Ancak dondurulduğu zaman bu özelliklerini kaybedeceği için her zaman taze olarak tüketilmelidir.

Yaşam Haberleri