Sahurda Bunları Yiyen Tok Kalıyor!

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte sahur telaşı başladı. Sahurda tok kalmanın sırrı, yağlı ve tuzlu yiyeceklerden uzak durmakta. İşte size sahur vaktinde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz, hem tok tutan hem de lezzetli tarifler...

Sahurda tok tutacak pratik ve lezzetli bu önerileri mutlaka deneyin.

Yulaf Ezmesi: Bir kase yulaf ezmesi, süt veya yoğurt ile karıştırılarak hazırlanabilir. Üzerine dilimlenmiş meyveler ekleyerek lezzetlendirebilirsiniz. Yulaf, lif içeriğiyle tokluk hissi sağlar ve sindirimi kolaylaştırır.

Omlet: Sebzeli veya peynirli omlet, protein ve lif açısından zengin bir sahur alternatifidir. Sebzelerle zenginleştirilmiş omlet, hem doyurucu hem de besleyici bir seçenektir.

Yoğurtlu Meyve Salatası: Doğranmış meyvelerle hazırlanan yoğurtlu meyve salatası, hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenektir. Yoğurt, sindirimi kolaylaştırırken meyveler lif içeriğiyle tokluk hissi sağlar.

Ton Balıklı Sandviç: Tam buğday ekmeği üzerine az yağlı ton balığı ve yeşilliklerle hazırlanan bir sandviç, protein ve lif bakımından zengin bir sahur alternatifidir.

Mercimek Çorbası: Lif ve protein bakımından zengin olan mercimek çorbası, tok kalmanıza yardımcı olur. Az yağlı ve bol sebzeli olarak hazırlayabilirsiniz.

Yumurtalı Tost: Yumurta sizin daha uzun süre tok hissetmenize yardımcı olacak. Üstelik içerdiği diğer lifli malzemeler sebebiyle de sağlıklı bir alternatif.

YAĞLI YEMEYİN

Beslenme düzenimiz her zaman için büyük önem taşıyor. Özellikle Ramazan döneminde bu durumun önemi daha da artıyor. Uzun saatler aç kaldığımız ve vücudumuzun yemekten, sudan yoksun kaldığı bu dönemde iftar ve sahur sürelerini de doğru değerlendirmek gerekiyor.

Uzmanlar sahurda yağlı ve tuzlu besinlerden uzak durulması gerektiğini, lifli besinlere yönelmenin daha doğru bir tercih olacağını söylüyor. Yağ bakımından zengin olan besin türleri gün boyu susama neden olabilir.

Yaşam Haberleri