Günde 2-3 Defa Aşağıdaki Egzersizi Yapmanız Sizi Sağlıklı ve Dinamik Yapacaktır

Pankreas çok hassas bir organdır. İşleyişindeki ufak bir rahatsızlıkta kişinin sağlığı anında bozulur.

Kötü alışkanlıklar pankreasın işleyişindeki bozuklukların ana nedenidir. Vücut ayrıca kızarmış ve yağlı yiyecekleri de "sevmez". Kötü alışkanlıklar pankreasın işleyişindeki bozuklukların ana nedenidir. Vücut ayrıca kızarmış ve yağlı yiyecekleri de "sevmez".

Uzmana göre, bu organın işleyişindeki bozukluklar sindirim sürecini zorlaştırıyor ve pankreatit, diyabet ve kanser gelişimini tetikliyor.

Aşağıdaki yöntem pankreasınızın tıkır tıkır çalışmasını sağlayacaktır:

Parmaklarınızla sol hipokondriuma bastırın ama çok sert olmasın ki ağrı olmasın. 3-5 nefes bu pozisyonda kalın. ve sonra elinizi çekin. İşlemi yalnızca aç karnına yapın; pankreasınız saat gibi çalışacaktır" tavsiyesinde bulunuyor doktor.

Yetişkinlerde bu organın boyutu 22 cm'ye, ağırlığı ise 80 gr'a ulaşır. Bu organın oluşumu gebe kaldıktan 4-5 hafta sonra başlar. Pankreas endoderm ve mezenkimden oluşur ve karaciğerin yakınında bulunur.

Gelişim sırasında organ parçalar alır: kuyruk, vücut, kafa. Pankreas ana işlevlerini hamileliğin ilk üç aylık döneminin sonunda yerine getirmeye başlar. Bir süre organ hareketlidir, bu da güvenilir sabitleme eksikliğiyle açıklanmaktadır. 6 yaşına yaklaştıkça kalıcı bir pozisyon alır.

Pankreasın rolü ve fonksiyonları

Pankreas aynı anda birçok işlevi yerine getirir: hormonların ve sindirim enzimlerinin üretimi. Ekzokrin ve intrasekretuar bir bezdir. Pankreas, böbreklerin, kalbin ve kasların çalışması için gerekli olan yağ asitlerinin parçalanmasını sağlayan hormonlar üretir. Pankreas ayrıca şeker seviyesini düzenleyen hormonların (insülin, glukagon) üretilmesinden de sorumludur. Yemek yeme isteğinden sorumlu olan grelin salgılanır. Metabolik süreçlere katılımı sağlar: yağlar, karbonhidratlar, proteinler.

Pankreas ayrıca sindirim için gerekli enzimlerin üretilmesinden de sorumludur. Enzimlerin asıl görevi karbonhidrat, protein ve yağların metabolizmasıdır. Organın enzim/hormon üretiminden sorumlu farklı bölümlere bölünmesi sayesinde bu işlevlerden biri normal şekilde yerine getirilmediğinde diğerleri normal kalır. Bu nedenle, diyabette herhangi bir sindirim bozukluğu yoktur ve organın önceki iltihaplanması mutlaka kalıcı hipoglisemiye neden olmaz.

Ancak organdaki patolojik değişikliklerin vücudun enerji tedarikini ve karbonhidrat-yağ metabolizmasını olumsuz yönde etkileyebileceğini anlamak önemlidir.

Yaşam Haberleri