Kalp hayati bir organdır. Yorulmadan çalışır ve bir an duraksamaz. Hayatı düşündüğümüzde gözümüzün önüne gelen ilk organ kalptir. Etrafımız hangi materyalist şeylerle çevrili olursa olsun, yaşamak için kalbimize güveniriz. Vücudun çeşitli bölgelerine kan pompalamak gibi en önemli işlevi yerine getirir. Bu nedenle kalp sağlığını korumak çok önemlidir. Yaşam şeklimiz ve tükettiğimiz besinler bu noktada önem taşır.
Kalp hastalıkları, kişinin besin alımı ve yaşam tarzının düzensiz ve kötü olması durumunda ortaya çıkar. Aldığımız yiyeceklerin sağlığımız üzerinde büyük etkisi vardır ve aynı zamanda kalp sağlığını da etkiler. Yağ, tuz ve şeker oranı yüksek ve işlenmiş gıdalar kalbe zararlıdır. Bu nedenle bu besinlerden mutlaka uzak durun.
İŞLENMİŞ ETLER
Sosis, salam, jambon, sucuk ve sığır pastırması kalbiniz için en kötü et türleridir. İşlenmiş etler, yüksek miktarda tuz içerir ve çoğunun doymuş yağ oranı yüksektir. Şarküteri etleri söz konusu olduğunda hindi, doymuş yağ içermediği için salamdan daha iyidir. Ancak yine de yeterli miktarda sodyum içerdiğinden taze dilimlenmiş hindi göğsü kadar kalp açısından sağlıklı değildir.
İşlenmiş etler ne yazık ki çeşitli sağlık sorunlarını beraberinde getirir. Bahsettiğimiz gibi özellikle işlenmiş etlerdeki yüksek tuz oranı ve katkı maddeleri, yüksek tansiyon, kalp rahatsızlıkları ve diğer sağlık problemlerine yol açabilir. Bazı işlenmiş et türleri kanser riskini bile artırabilir. Bu nedenle işlenmiş etleri olabildiğince az miktarda tüketmeli ve taze et tercih etmelisiniz.