Sağ beyninizi mi kullanıyorsunuz, sol beyninizi mi?Optik illüzyonda gördüğünüz hayvanla hangi beyninizi kullandığınızı öğrenin!

Karakter ya da dikkat yeteneğinizi ölçen testlerden sonra bu kez sağ ve sol beynin kullanımını ölçen bir optik illüzyon ile karşınızdayız. Bu testte bir kedi ya da geyik göreceksiniz. Bu gördüğünüz nesne ile sağ mı yoksa sol mu beyinle hareket ettiğinizi anlayabilirsiniz. Peki sağ beynin ve sol beynin ne gibi özellikleri var? İşte sizi değerlendirecek o test...

Sosyal medyada çok ünlü olan bu optik illüzyon ile nasıl bir beyin yapısına sahip olduğunuzu tahmin etmek çok basit. Yapmanız gereken kedi mi yoksa geyik mi gördüğünüzü söylemek. Beyninizin, görüntüleri nasıl algıladığını test eden bu görselde, optik yanılsamalardan yararlanılıyor. Böylece bu görsel zeka testinden yola çıkarak beyin işleyişiniz hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Kedi mi geyik mi görüyorsunuz?

Yanılsamanın gizlediği bir hayvan var. Ancak bu hayvanı herkes farklı görüyor. Kimine göre bir kedi var, kimini göre ise bir geyik. Görüntüye çok yaklaştığınızda ise hiçbir şey belli olmuyor. Yani siyah ve beyaz çizgilerin oluşturduğu bir tasarımla karşı karşıya kalıyorsunuz.

Geyik ya da kedi görmenize göre sağ ya da sol beyninizi açığa vuruyorsunuz. Acaba bu görselde ne var?

Hayvanlardan hangisini daha kolay bulabiliriz derseniz sanki geyiği bulmak biraz daha zor. Ancak belki de sizin için geyiği bulmak daha kolay. Yapmanız gereken yanılsamalara kapılmadan görsele bakmak ve hayvanı tespit etmek.

Görsel için ufak bir ipucu vermek gerekirse hayvan desenlerini tespit etmenin en iyi yolunun, ona en az 40 cm uzaktan bakmak olduğunu söyleyebiliriz.

Hangi hayvan hangi beyin yapısını anlatıyor?

Görsele bakan bazı kişilerin ise hiçbir hayvan göremediğini söylemeliyiz. Hangi hayvanın, beynin hangi bölümüyle alakası olduğunu söylemek gerekirse, kedi görenler sağ beynini, geyik görenler ise sol beynini kullanıyor diyebiliriz.

Beynin işleyiş özellikleri neler?

Sağ Beyin

  • Beynin yaratıcı kısmı sağ lobudur.
  • Sağ beyin, görsel ve işitsel konularla ilgilenir.
  • İnsan, sezgilerinde beyninin sağ tarafını kullanır.
  • Görme ve duyma yoluyla öğrenir.
  • Gerçeküstü hayaller kurar, mecaz anlamlarla ilgilenir.
  • Sağ beyin lobu, vücudun sol tarafını (organlarını) yönetir.

Sol beyin

  • Beynin mantıksal kısmı sol lobudur.
  • Kelime, sayı ve sembollerle ilgilenir.
  • Matematiksel işlemlerde başarılıdır. Sebep-sonuç ilişkisini iyi kurar ve analitik düşünme becerisine sahiptir.
  • Sol beyin lobu, vücudun sağ tarafını (organlarını) yönetir.

Yaşam Haberleri