Reçelin kıvamını tuturamadınız, ne yapmanız gerekiyor? Reçeli koyulaştırmak için çok az kişinin bildiği basit bir sır:

Meyve ve meyve mevsimi tüm hızıyla devam ederken çoğu ev hanımının ilgisini çeken ilk soru reçel nasıl yapılır. Mutfak sanatının bu tür başyapıtları, özellikle kışın, dışarıda don çıtırdadığında ve kar yağarken tüm ailenin bu tür lezzetlerle isteyerek ziyafet çekeceği kış aylarında takdir edilecektir. Ancak bunun için biraz denemeniz ve yaz sezonunda çaba göstermeniz gerekecek.



En popülerlerinden biri kayısı reçelidir. Deneyimli ev hanımları bunu hazırlarken, nihai ürünü eşsiz kılmaya yardımcı olan küçük bir numaraya başvuruyor. Ancak pek çok kişi kayısı reçeline neden nişasta eklendiğini bilmiyor.

Her yıl farklı meyvelerden reçel yapan ev hanımları bu yemeğin en sık karşılaşılan sorununun kıvamı olduğunu biliyor. Ortaya çıkan reçelin ne çok kalın ne de çok ince olması için ne kadar farklı malzemenin eklenmesi gerektiğini tam olarak tahmin etmek çok zordur.

Reçelin akıcı olmasının ana nedeni, yapımında kullanılan meyvelerin veya meyvelerin çok sulu olmasıdır. Tutarlılıkla ilgili en büyük sorunlar, çilek, ahududu, kiraz vb. malzemelerden reçel hazırlıyorsanız ortaya çıkabilir. Ayrıca aşırı nadirliğin nedenleri, yetersiz pişirme süresi, çok az şeker ve yağsız köpük olabilir. Aşırı nemin hızla buharlaşması ve reçelde kalmaması için yemek pişirmek için alçak kenarlı tabaklar kullanmanız gerekir.

Ancak aslında, reçel hala sıvı hale gelirse koyulaştırabilecek birkaç doğal koyulaştırıcı vardır. Reçeli kalınlaştırmaya yardımcı olanlar:
nişasta,
un,
irmik,
jelatin,
galeta unu

Nişasta ile reçel nasıl kalınlaştırılır

Bunu yapmak için bitmiş reçele nişasta eklenmeli, ardından reçel tekrar ateşe konulmalı ve kaynatılmalıdır. Birkaç dakika pişirin, ocaktan alın ve soğutun.
Ancak mısır nişastası kullanmak daha iyidir çünkü patates nişastası reçele pek hoş olmayan bir tat verebilir.
Reçeli nişastayla ne kadar uzun süre pişirirseniz o kadar kalın olacağını da hatırlamakta fayda var.

Yaşam Haberleri