Birçok ev hanımı bu sorunla baş etmeyi başaramaz - reçel hazırlanırken köpük ortaya çıkar. Kadınlar, kaynatma sırasında köpüğün ortaya çıkmasını önlemeye yardımcı olan bir yaşam tüyosu paylaştı.
Sadece bir ürün reçelinizi kurtarabilir. Normal tereyağına ihtiyacınız olacak. Bu ürün köpürme işlemini durduracak ve köpüğün ortaya çıkması durumunda ortadan kaldıracaktır.
Küçük bir parça olan yaklaşık 10 gram tereyağı eklemeniz gerekir. Bu durumda reçelin sürekli karıştırılması gerekir.
Yağın reçelinizin tadını hiçbir şekilde etkilemeyeceğini belirtmekte fayda var.
Reçele neden sitrik asit eklenir?
Tatlı meyvelerden reçel yapıp şeker eklerseniz çok tatlı olabilir. Bu durumda sitrik asit tadını iyileştirecektir.
Ayrıca reçelde az şeker varsa çabuk bozulabilir. Bu durumda sitrik asit koruyucu görevi görecektir.
Ayrıca uzun süre beklettiğiniz takdirde reçelin şekerli hale gelmesini de önleyecektir.
Meyvelerin şekere 1'e 1 oranında kullanırsanız, yalnızca çeyrek çay kaşığı sitrik asite ihtiyacınız olacaktır. Limon kullanırsanız 1 kilogram meyve için limon suyunun yarısına ihtiyacınız olacaktır.