Türk mutfağında poğaça genişçe bir yer tutuyor. Kahvaltılarda severek tükettiğimiz poğaça aynı zamanda da beş çayında en fazla yediğimiz yiyeceklerden.
HASTALIKLARIN SAYISI ARTIYOR
Son dönemde fazla kiloya bağlı olarak ''kalp, damar tıkanıklığı, obezite ve kanser'' gibi rahatsızlıkların sayısı artıyor.
Uzmanlar hamur işi tüketimine karşı çıkıyorlar.
HER GÜN POĞAÇA YİYENLER RİSK ALTINDA
Ulusalpost.com'da yer alan bir içerikte; Her gün poğaça tüketenlerin karşı karşıya kaldığı tehlikeye dikkat çekildi.
Sağlıklı bir kahvaltı için kahvaltıda hamur işinden uzak durmak gerekiyor. Ancak bir çok kişi kahvaltıda poğaça ve simit gibi yiyecekleri tüketiyor.
POĞAÇANIN ZARARI İNANILMAZ
Her gün kahvaltıyı geçiştirmek için tüketilen poğaça ve hazır meyve suyu, 2 ayda fazladan 2.7 kilogram olarak vücutta depo edilmektedir.
Fazla şeker ve kalori alımına bağlı olarak karaciğer yağlanması, kalp ve damar hastalıkları, obezite, kanser, yüksek kolesterol ve tip-2 diyabet gibi hastalıkların riski de artmaktadır.
Her gün poğaça tüketerek sağlığınızı tehlikeye atıyorsunuz.
* Kahvaltıda tüketmeniz gereken yiyecekler aşağıdaki gibidir.
*Peynir
* Zeytin
* Yumurta
* Yoğurt
* 4 yada beş adet ceviz..
Sağlıklı bir kahvaltı için şeker içeren reçel gibi yiyeceklerden de uzak durmak gerekmektedir.
Organik bal ve kaymak tüketiminde ise herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.