Et pişirirken bilmeniz gereken pazı püf noktalar var. Bu püf noktaları atlamazsanız pişireceğiniz et çok daha lezzetli olacaktır.
* Pişireceğiniz et oda sıcaklığında olmalıdır.
* Pişireceğiniz et mutlaka taze olmalıdır. Bu nedenle kasaptan aldığınız eti hemen pişirin ve dondurucuya koymayın.
* Donmuş et lezzetsiz olur.
AYÇİÇEK YAĞINDAN UZAK DURUN
Halktv.com.tr'nin derlemesine göre; Bir başka pişirme hatası da yağ tercihiyle ilgili. Kırmızı etin tüm faydasını uçuran hatalardan biridir ayçiçek yağı kullanmak.
Etinizi ya zeytinyağı ile ya da kuyruk yağıyla pişirin. Yoksa bırakın kendi yağıyla pişsin. Etiniz hem çok daha lezzetli olacaktır hem de çok daha sağlıklı.
TAVADA ET NASIL YAPILIR?
Tavayı öncelikle ısıtın.. İyice kızgınlaşan tavaya ayçiçek yağı hariç istediğiniz yağı koyun. Sonrasında eti tavaya ekleyin. Önce ön yüzünü sonrada arka yüzünü iyice pişirin.
Et piştikten sonra üzerinde bir kaç damla limon suyu gezdirin. Sonrasında tuz ve karabiberi serpiştirerek etinizi ocaktan alın.
Kavurma yaparken bilmeniz gereken incelikler;
Kavurma pişirirken mutlaka eti kendi yağında pişirmeye özen gösterin. Ek olarak yağ kullanacaksanız tereyağı kullanabilirsiniz. Margarin sakın kullanmayın.
Etin çok daha lezzetli olması için mutlaka 1 şişe maden suyunun yarısını tencereye dökün. Maden suyu sayesinde et lokum gibi pişecektir.