Pişirdiğiniz köfteyi daha lezzetli hale getiriyor! Usta aşçıların en büyük sırrıymış

Anne köftesi yaparken daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz. İşte evde anne köftesi yaparken bilmeniz gerekenler..

Köfte sadece Türk mutfağında yer almaz. Ermenistan, İran, Balkanlar, Hindistan ve Lübnan'da da çokça tüketilir.

Köfte, kıymaların yuvarlanarak küçük bir top şeklini almasıyla yapılan lezzetli bir yemektir.

Bazen köfteye, ekmek kırıntıları, kıyılmış soğan, yumurta, tereyağı ve baharat gibi malzemeler de ilave edilmektedir. Köfte, kızartma, pişirme veya buğulama yoluyla yapıldığı gibi fırında da yapılabilir. Balkanlarda ise daha çok ızgarada ve güveçte yapılır.

Köfte yaparken lezzetli olmasını sağlayacak bazı incelikler var.

İlk olarak köfte yapımında kullanacağınız malzemeler listesini sizlerle paylaşacağız.

  • 750 gr dana köftelik kıyma
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • Yaklaşık 1 çay bardağı galeta unu ya da ekmek kırıntısı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak

Önemli hatırlatma: Köftede kullanacağınız kıyma mutlaka yeni alınmış olsun. Buzluktan çıkarılan kıyma ile yapılan köfte hem lezzetsiz olur hem de pişme aşamasında dağılır. Ayrıca kıyma alırken iki kez çektirmeyi unutmayın. Etin biraz yağlı olması da köftenin lezzetli olmasını sağlayacaktır. Tüm usta aşçılar köfte yaparken kıymayı mutlaka iki kere çektirmektedir.

TARİFİ

  1. Kıymayı geniş bir yoğurma kabına alalım.
  2. Soğanları soyup rendeleyelim ve ardından suyunu sıkarak çıkartalım.
  3. Kıymanın üzerine rende soğan, baharatlar ve ekmek içi ekleyerek yoğuralım.
  4. Cevizden biraz büyük parçalar kopararak elinizde yuvarlatın ve avucumuzda da biraz bastırarak şekil verelim.
  5. Köftelerimizi pişireceğimiz tavamızı mutlaka önceden ısıtalım ve biraz zeytinyağı biraz da tereyağı ekleyelim. Ayçiçek yağı kullanmazsanız daha iyi olur. Ayçiçek yağıyla yapılan köfte lezzetsiz olacaktır. Zeytinyağına ek olarak 1 tatlı kaşığı tereyağı veya kuyruk yağı eklemeniz köftenizin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

İlgili Haberler

Kullanılınca yoğurdun sulanmasını önlüyor.. Yoğurt günlerce ekşimeden korunuyor
Bu sırrı kimse size söylemez. Karbonatın hiç duymadığınız 6 yararı
Nohutta zehir tehlikesi. Pişirirken zehirlenmeye yol açan alışkanlık

Yaşam Haberleri