Pilavınızın lezzetli olmasını istiyorsanız bilmeniz gereken bir kaç küçük püf nokta var; Marketten aldığınız et suyu veya tavuk suyu aslında hiç faydalı değil.
Pilav yaparken bu ürünleri kullanmak aslında pilavın tüm lezzetini kaçırıyor. Bu yüzden kendi haşladığınız tavuğun suyunu pilavlarınıza ekleyin.
EVDE TAVUK SUYU NASIL YAPILIR?
Gerekli malzemeler;
tavuk
2 kg (Sadece kemiği)
su
3 lt soğuk
soğan
1 adet
havuç
1 adet
kereviz
1 adet (Sadece sapı)
pırasa
1 adet
tane karabiber
Bir tutam
maydanoz
Birkaç adet (Sapı)
defne yaprağı
1 adet
taze kekik
Biraz
Tavuk suyunun yapılışı;
1. Adım
Soğuk su ile tavuk kemiklerini tencereye alın.
2. Adım
Suyu kaynatın ve sonra altını kısın.
3. Adım
Su üstünde biriken tortuları sürekli temizleyin.
4. Adım
Kısık ateşte 1,5 saate yakın kaynayan tavuk suyuna sebzeleri ve ateşten almadan yarım saat öncede baharat torbasını ekleyin.
5. Adım
Tavuk suyunu süzdürün ve soğutun.
Bu tarife göre hazırladığınız tavuk suyu sayesinde yapacağınız pilav çok ama çok daha lezzetli olacaktır.