Kuru soğan ve sarımsağın en yakın akrabası olan yeşil yapraklı pırasanın oldukça düşük kalorili olduğunu biliyor muydunuz? Çok az miktarda pirinç, bol miktarda zeytinyağı, havuç ve adetten olduğu üzere toz şeker ilavesiyle hazırlanan zeytinyağlı pırasa yemeğinin faydaları da ise saymakla bitmiyor.
Antioksidan ve vitamin kaynağı pırasayı zeytinyağlı olarak hazırlayıp dinlendirdikten sonra soğuk olarak servis etmek gerekiyor
Pırasa en faydalı sebzeler arasında ilk sırada yer alıyor. Pırasa pek doyurucu bir sebze olmadığı için pek sevilmiyor. Bu yüzden de akşam yemeklerinde pek tercih edilmiyor.
Oysa pırasayı daha doyurucu hale getirecek bir tarif var.
Şimdi sizlerle paylaşacağımız bu tarif sayesinde pırasa yemeğiniz daha doyurucu olacak. Üstelik tadına da çocuklarınız bayılacak.
Malzemeler:
1 demet pırasa
1 adet orta boy kuru soğan
1/2 su bardağı zeytinyağı
3 adet orta boy havuç
2 yemek kaşığı pirinç
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Servis önerisi:
1 adet orta boy limon
PIRASA YEMEĞİNİN PÜF NOKTASI
Seçtiğiniz pırasaların ince yapılı ve sert olmamasına dikkat edin. Yeşil kısımlarını ayıklayın.