Peynir, kahvaltı sofralarının en faydalı besinlerinden biridir. Peynirler hem lezzetli hem de faydalı olduğundan bol bol alınır ve tüketilir. Ancak fazla kalan peynirleri muhafaza etmek için genellikle onları streç filme sararak buzdolabına koyarız.
Her mutfakta olan ve pratiklik sağlayan streç film en sık kullanılan ürünlerin başında gelir. Ancak streç film ile sarılan peynir, sağlığımız açısından birtakım risk faktörleri taşıyor.
Streç filmin zararları
Streç film, mutfaklarda sıklıkla kullandığımız ürünlerden biridir. Streç filmi genellikle fazla kalan ürünleri sonrasında kullanmak adına muhafaza etmek için kullanırız. Özellikle peynir gibi gıdalar streç film ile kaplandıktan sonra muhafaza edilir.
Streç film aslında besinlerin hava ile temasını önleyerek besinlerin bozulmasını önler. Bu özelliği her ne kadar iyi olsa da streç film kullanmanın bazı dezavantajları bulunur. Çünkü streç film, plastik gibi zararlı kimyasal maddeleri büyük oranda içerir.
Bu sebeple streç film yerine alternatif olarak kilitli cam, metal veya seramik kaplar kullanabilirsiniz. Tüm bunlar aynı zamanda streç filme göre daha dayanıklı ve daha kullanışlıdır. Bu ürünler gıdayı ışıktan, nemden ve havadan korur.