Pazar günü ne pişirsem diyenler için günün menüsü (23 Temmuz 2023)

Hafta sonunda hem pratik hem de lezzetli bir menü hazırlamak isteyenler için en iyi seçeneklerin bir araya getirdik. Hem sağlıklı hem lezzetli hem de çok vakit almadan hazırlanacak yemek tarifleri burada! İşte havuç çorbası tarifi, mantarlı et sote tarifi, elma dilim patates tarifi ve tavukgöğsü tarifi ile günün menüsü…

Hafta sonu ne pişirsem?’ sorusunun yanıtı 22 Temmuz günün menüsünde yer alıyor. İşte yiyenlerin bayılacağı, havuç çorbası tarifi, mantarlı et sote tarifi, elma dilim patates tarifi ve tavukgöğsü tarifi…

HAFTA SONU NE PİŞİRSEM DİYENLER İÇİN GÜNÜN MENÜSÜ

Havuç Çorbası İçin Malzemeler

  • 2 adet havuç
  • 1 su bardağı su
  • 4 su bardağı tavuk suyu ya da su

Terbiyesi için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 Türk kahve fincanı un
  • Tuz, karabiber
  • Zeytinyağı

Üzeri için: Kırmızı pul biber

Havuç Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle havuçları rendeleyip tencerede az yağ ile soteleyelim.

Ardından tencereye 3 bardak tavuk suyu ekleyip haşlayalım.

Blenderdan geçirelim püre haline getirelim.

Ayrı bir tencerede terbiyeyi hazırlayalım.

Un ve zeytinyağını unun kokusu gidene kadar 3-4 dk kadar kavuralım.

Soğuk sütü azar azar ilave edelim.

Yumurta sarısını da ekleyip tel çırpıcıyla sürekli karıştıralım.

Topaklanmaması gerekiyor. Sonra havuç püresinin içine ilave edelim hazırladığımız terbiyeyi azar azar.

Tuzunu ve çekilmiş karabiberi de ekleyelim. Karıştıralım kaynasın. Tavuk suyu az gelirse ilave yapabilirsiniz.

Sıcacık mis gibi kokan çorbamız servise hazır:) Üzerine kırmızı pul biber ekleyebilirsiniz…

Mantarlı Et Sote Tarifi

Mantarlı Et Sote İçin Malzemeler

  • 300 g dana kuşbaşı
  • 250 gram mantar
  • 1 adet kırmızı biber
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 er çay kaşığı kırmızı toz biber, kekik
  • Karabiber
  • Tuz

Mantarlı Et Sote Nasıl Yapılır?

Uygun tava ısıtılır etler ısınmış̧ tava içerisine alınır ve orta ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirilir.

Et hala sert ise bir miktar sıcak su eklenir.

Ara ara karıştırarak tamamen suyunu çekene kadar pişirilir.

Yumuşayan ete zeytinyağı̆ ve tereyağı eklenir 1 dk kadar sotelenir.

Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsak koyulur 1 dk devam pişirilir.

Mantarlar et büyüklüğünde doğranır ve tavaya eklenir.

1-2 dk sotelenmeye devam edilir.

Biberler iri şekilde doğranır ve ilave edilir.

Salça eklenir ve kokusu çıkana kadar kavurulur sebzelere beraber.

En son küp şeklinde doğranmış̧ domates, baharatlar ve tuz eklenir.

Tencerenin kapağa kapatılır ve domatesler tamamen eriyene kadar pişirilir.

Yemek ocaktan alınır ve 15 dk dinledikten sonra servis edilir afiyet olsun.

Elma Dilim Patates Tarifi

Elma Dilim Patates İçin Malzemeler

  • 5 adet patates
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • Arzuya göre bir çay kaşığı köri
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Tuz

Elma Dilim Patates Nasıl Yapılır?

Patateslerin kabuklarını soymadan elinizle veya bir sünger yardımıyla ovarak iyice yıkayın ve elma dilimi şeklinde dilimleyin.

Tüm malzemeleri bir kâse içinde iyice harmanlayın.

Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine yayıp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar kontrollü şekilde pişirin.

Tavuk Göğsü Tarifi

Tavuk Göğsü İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 125 gram margarin
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Üzeri için:

  • Tarçın

Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

Tencereye margarin koyulur, eritilir.

Un eklenerek kokusu gidene rengi hafif dönene kadar kavrulur.

Süt ve şeker eklenerek kısık ateşte koyulaşıp kaynayana kadar sürekli karıştırılır.

Kaynamaya gelen muhallebi 2 dakika daha karıştırılarak pişirilir.

Ocaktan alınır, vanilya eklenir ve karıştırılır.

Muhallebi blender ile 5-7 dakika çekilir. Kare borcam ıslatılır ve muhallebi borcama dökülür.

Oda ısısına gelince buz dolabında en az 4 saat bekletilir.

Dilimlenir üzerine tarçın serpilerek servis edilir.

Yaşam Haberleri